5 zaken die de prijs van een zorgverzekering voor je hond bepalen

honden encyclopedie > 5 zaken die de prijs van een zorgverzekering voor je hond bepalen

door honden page profiel Tinki.nlTinki.nl

5 zaken die de prijs van een zorgverzekering voor je hond bepalen

Het afsluiten van een hondenverzekering voor je trouwe viervoeter is in Nederland niet verplicht. Circa 6% van alle Nederlandse honden zijn verzekerd bij één van de vele aanbieders. Bovendien neemt de populariteit ten aanzien van een zorgverzekering voor je hond toe. Nederland scoort met haar 6% nog erg laag vergeleken met bijvoorbeeld Zweden (80%) en Engeland (20%).  Wellicht is een speciale zorgverzekering voor je hond in Nederland nog niet zo bekend? In dit artikel geef ik uitleg wat een zorgverzekering voor je hond is én welke 5 aspecten de prijs van een dergelijke verzekering bepalen. 

Beknopte uitleg over een zorgverzekering voor je hond
Met een zorgverzekering voor je hond ben je gedekt tegen de financiële risico’s van de medische zorg voor je hond. Net als bij een zorgverzekering voor de mens is dit medische zorg die je vooraf niet had kunnen weten (onverwachte medische zorg). Vanzelfsprekend zijn er hondenverzekeringen die hier een uitzondering voor maken. Doorgaans vergoeden de meeste hondenverzekeringen volgende zaken; kosten van een dierenartsconsult, medische opname- en behandelingen, röntgenfoto’s, geneesmiddelen en hulpmiddelen. Tevens kun je –bij de meeste zorgverzekeraars- ook de volgende opties verzekeren; kosten van crematie, castratie of sterilisatie, gebitsbehandelingen, vaccinaties, chemotherapie, radiotherapie. 

Welke 5 zaken zijn van invloed op de prijs van een zorgverzekering?
Vrijwel altijd is er sprake van een zogeheten eigen risico of eigen bijdrage. De hoogte is per aanbieder verschillend. Dit is maar net hoeveel risico je wilt lopen. Logischerwijze hoe lager het risico, hoe hoger de premie per maand. De geboortedatum van de hond is tevens bepalend voor de premie, immers: hoe ouder de hond des te groter de kans dat er gezondheidsproblemen ontstaan. Het ras van de hond heeft tevens invloed op de hoogte van de premie. Blijkbaar hebben diverse rashonden meer behoefte aan zorg dan een ander type rashond. Het gewicht van de hond is ook een zogeheten premiebepaler, hierbij gaat het om de gewichtsklasse. Vanzelfsprekend is de verzekeringsmaatschappij gecombineerd met de samenstelling van het verzekeringspakket bepalend. Elke aanbieder hanteert haar eigen formule bij het berekenen van de premie en doorgaans geldt dat de premie van een basispakket voordeliger is (maar dekt ook minder).

Wel of geen zorgverzekering voor je hond?
Hopelijk biedt dit artikel voldoende informatie over wat een zorgverzekering voor je hond is. Maar is het nu aan te raden om een zorgverzekering voor je hond af te sluiten? Een terechte vraag: wel of geen zorgverzekering voor je hond? Een zorgverzekering voor je hond afsluiten heeft als voordeel; je hoeft niet meer angstig te zijn over financiële risico’s van een eventuele medische behandeling. Je weet dus waar je aan toe bent mocht je hond iets ernstigs overkomen en je kunt bijvoorbeeld de operatiekosten niet veroorloven. Bovendien is je hond een volwaardig lid van je gezin en zelf ben je toch ook verzekerd? Het nadeel van een hondenverzekering is dat het terugkerende maandelijkse kosten zijn, bovendien zijn de hoogtes van de premie niet goedkoop. Het belangrijkste advies dat wij van Tinki je kunnen geven is om de voor- en nadelen goed op een rij te zetten. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende spaargeld opzij hebt gezet als je geen hondenverzekering hebt afgesloten. Indien je besluit om een hondenverzekering af te sluiten: het vergelijken van een hondenverzekering loont absoluut. Door hondenverzekeringen te vergelijken vind je het béste voor je hond én het meest voordelig voor jezelf.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^