Extremiteiten

honden encyclopedie > Extremiteiten

door honden page profiel PeterPeter

Extremiteiten

In mijn artikel wil graag mijn persoonlijke mening delen over extremiteiten bij honden.

Naar mijn bescheiden mening is het fokken en ook kopen van honden met extreme uiterlijke kenmerken een vorm van dierenmishandeling waar nu echt eens een einde aan zou moeten komen.
Voor de goede orde; met extreme uiterlijke kenmerken bedoel ik uiterlijke kenmerken die een hond belemmeren in het hond zijn.
Ik heb het dan b.v. over honden die zo klein zijn dat ze in een theekopje passen, of honden met extreem platte snuiten met ademhalingsproblemen ten gevolge.
En zo zijn er nog talloze andere voorbeelden te noemen zoals te kleine schedels (uitpuilende ogen), aflopende ruggen, enz, enz...
Punt is dat dergelijke honden hier heel veel hinder van ondervinden en dus feitelijk gewoon gehandicapt door het leven moeten.

Ik ben er van overtuigt dat de meeste mensen die een dergelijke hond kopen zichzelf echt niet doelbewust schuldig maken aan dierenmishandeling.
Zij kopen zo'n hond met de beste bedoelingen maar hebben zich naar mijn mening gewoon niet voldoende verdiept in voors en tegens van een dergelijk ras (algemeen beeld, raskenmerken, geschiedenis e.d.).
Maar hier ligt wel de kern van het probleem; doordat deze mensen dergelijke honden blijven kopen zorgen zij er tevens voor dat deze vorm van dierenmishandeling in stand gehouden wordt.
Zolang de koper blijft kopen zal de fokker blijven fokken tenslotte.

Graag zou ik zien dat er nu eindelijk eens iets gebeurt om een einde te maken aan deze wanpraktijken.
Een fokverbod zou wat mij betreft een heel goed idee zijn maar wat nog belangrijker is is een stukje bewustwording.
Als mensen zich bewust zijn van dit probleem zullen zij waarschijnlijk minder snel geneigd zijn om een dergelijke hond in huis te halen.
En op die manier haal je wind uit de zeilen bij de fokkers en dwing je hen te stoppen met het fokken van honden met extreme uiterlijke kenmerken.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^