Dit is waarom honden hun kop schuinhouden

honden encyclopedie > Dit is waarom honden hun kop schuinhouden

door honden page profiel Blue de HuskyBlue de Husky

Dit is waarom honden hun kop schuinhouden

Iedereen die een hond heeft, weet dat het dier zijn kop soms schuin houdt. De ogen lijken dan groter te worden en het ziet er ontzettend schattig uit. Dit lijkt een versiertruck om extra hondenkoekjes of hondenvoer los te peuteren, maar er is nog een andere, veel lievere reden waarom honden hun kop kantelen.Viervoeters houden hun hoofd vaak schuin als je praat. Dat doen ze om medeleven uit te drukken. Ze geven op deze manier aan dat ze luisteren en geïnteresseerd zijn in wat je zegt.

Emoties aanvoelen
Ook als je niet praat, wil de kop van een hond weleens schuin kantelen. Dat komt omdat honden je emoties kunnen aanvoelen: als je in een trieste bui bent, zullen de handeling ook toepassen om je te steunen.

Er is ook een minder schattige reden waarom je hond zijn hoofd schuin houdt: soms doen ze het simpelweg om beter te kunnen horen. De trouwe viervoeters hebben over het algemeen een goed gehoor, maar soms hebben ze moeite te ontdekken waar het geluid precies vandaan komt. Door hun oren in een andere positie te draaien, kunnen ze een geluid beter oppikken.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^