Vliegen met je hond

honden encyclopedie > Vliegen met je hond

door honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

Vliegen met je hond

Als je als kind Homeward Bound II hebt gezien, klinkt vliegen met je hond misschien niet als een al te best idee. Wat als je hond kwijtraakt? Nu is die kans gelukkig erg klein, maar natuurlijk maak je je als baasje zorgen om verschillende dingen. Met je hond vliegen is een hele onderneming. Wat nu als je zo iemand bent met een doorlopende reisverzekering die meerdere malen per jaar vliegt? Dan wil je je hond waarschijnlijk wel graag meenemen, maar waar moet je allemaal rekening mee houden?

Reis alleen met een gezonde hond
Het spreekt voor zich dat je enkel met een gezonde hond in het vliegtuig stapt. Is hij al oud of is zij misschien zwanger of erg zenuwachtig? Laat je hond dan ook maar beter thuis. Puppy’s mogen mee vanaf 15 weken, aangezien ze pas op twaalf weken de rabiësinenting krijgen en pas drie weken na deze enting mogen reizen. Heb je een hond met een stompe neus, zoals een boxer of mopshond? Om te voorkomen dat je viervoeter ademhalingsproblemen krijgt tijdens het vliegen door de ijle lucht, kun je beter niet met deze rassen vliegen. Ga altijd langs de dierenarts, wanneer je met je hond wil vliegen. Deze moet namelijk papieren aftekenen en kan je advies geven.

Wel of geen kalmerend middel?
Je kunt het beste geen kalmerend middel geven aan je hond, tenzij je dierenarts om een specifieke reden je aanraadt om dit wel te geven. Kalmerende middelen brengen risico’s met zich mee, doordat ze de lichaamstemperatuur en de bloeddruk doen laten dalen. Het geeft kans op ademhalingsmoeilijkheden en je hond kan moeilijker braken, wanneer hij vliegziek wordt.

Juiste vervoersbox
Je hond kan op drie manieren vervoerd worden met het vliegtuig. Zeer kleine hondjes mogen mee in de cabine. De maximale toegestane afmetingen van de reistas zul je bij de vliegmaatschappij moeten navragen. Het gaat echter altijd om zeer kleine formaat benches, geschikt voor chihuahua’s en toyhondjes. Grotere honden worden in het bagageruim vervoerd (hierbij zit je in hetzelfde vliegtuig) of als cargo. Het is altijd belangrijk om een vervoersbox aan te schaffen die geschikt is voor het vliegen. Ook voor transporttassen gelden bepaalde regels. Kijk hier dus altijd goed naar.


Eten en drinken
Wanneer kun je je hond het best voor het laatst wat laten eten en drinken? Je wil natuurlijk niet dat je hond misselijk wordt tijdens de reis of een volle blaas heeft. Daarom is het verstandig je hond in ieder geval zes uur van tevoren niet meer te voeren. Laat je hond drie uur voor vertrek voor het laatst wat drinken.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^