Juveniele cellulitis

honden encyclopedie > Juveniele cellulitis

door honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

Juveniele cellulitis

Juveniele cellulitis, ook wel bekend als Puppy Stranglers (PS), (Lymphadenitis), is een ziekte die voorkomt bij puppy's van drie weken tot vier maanden. Het is een vrij zeldzame ziekte en er is nog weinig van beken VerschijnselenMeestal begint het ermee dat het gebied rond de ogen van de puppy gaat opzetten en dat er blaasjes verschijnen. Daarna volgen die op de meeste andere delen van de kop. De hele snoet van het dier zet op en wordt veel dikker. Ook gaan sommige klieren opzetten. De ziekte is zeer pijnlijk, want rond het verschijnen van deze ziekte beginnen de puppy's te spelen en te vechten en de andere puppy's letten er niet op dat ze hun broertje of zusje pijn doen.
De oorzaak van deze ziekte is onbekend. Gedacht wordt dat het erfelijk is, maar dat is niet bewezen. Ook denken sommige deskundigen dat het komt door een combinatie van slechte hygiëne, slecht voedsel en parasieten.

Behandeling

Als er niets aan deze ziekte wordt gedaan is zij dodelijk. Doordat de ziekte zich steeds verder verspreidt zal de puppy uiteindelijk stikken doordat de klieren zo opgezet raken dat ze de luchtpijp dichtknijpen. Maar als men er op tijd bij is, is het goed te behandelen. Meestal wordt het in Nederland behandeld met prednison in combinatie met antibiotica, de prednison kan als bijwerking hebben dat de groei afgeremd wordt. Daarom wordt het ook vaak behandeld met Atopica. Het vervelende van het gebruik van prednison is dat de pup erg veel honger en dorst krijgt en door het vele drinken (weer) onzindelijk kan gaan worden in huis.

Gevolgen

Voor zover bekend heeft deze ziekte weinig gevolgen. Vaak houdt de hond er wel littekens van over rond de gebieden waar het heeft gezeten, maar voor de rest zijn het gezonde honden.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^