Ontwormen

honden encyclopedie > Ontwormen

door honden page profiel Marion RadstokMarion Radstok

Ontwormen

Hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?

Een puppy moet een aantal keren preventief ontwormd worden. Dat kan al vanaf 2 weken leeftijd. Bij puppy’s spelen meestal alleen spoelwormen een rol; deze hebben een wormcyclus van ongeveer 2 weken. Een voorbeeld schema van ontworming van pups is op 2, 4, 6, 8, 12 en 16 weken leeftijd.

Ook volwassen honden lopen een risico op een wormenbesmetting. Denk maar eens aan het snuffelgedrag van uw hond bij andere honden en op de hondenuitlaatveldjes… Wormen die een rol kunnen spelen zijn: spoelwormen, haakwormen en lintwormen. Daarom is het verstandig om ook uw volwassen hond regelmatig te ontwormen; het beste is 4 x per jaar. Voor volwassen honden geven wij een ontwormingsmiddel mee, dat éénmalig gegeven moet worden. Als u daarna wormen in de ontlasting ziet, dan is het verstandig de ontwormingskuur na 3 weken te herhalen.

Ook is het belanrijk, dat als de hond een vlooienbesmetting heeft, en hiervoor is behandeld, ook te ontwormen. De vlo is de gastheer van de lintworm.

 

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^