Honden trainen voor dummies

honden encyclopedie > Honden trainen voor dummies

door honden page profiel ToshiToshi

Honden trainen voor dummies

 

Het boek springt er uit door de manier waarop het is ingedeeld. Kleine kadertjes met tekst gevuld tips en belangrijke informatie. 'Honden trainen voor dummies' is heel erg to-the-point geschreven. Dus geen flauwe informatie en zeer gericht op trainingen. Je zou bijna aan de hand van elk hoofdstuk een les kunnen inbouwen.

De auteurs werken met de honden door middel van het beloningsprincipe. Het verstrekken van voer c.q. lekkers, of speeltje bij het uitvoeren van een goede handeling. Ook hierover komen ze met goede tips. Door dit beloningsprincipe zijn de trainingen zeer diervriendelijk gericht. Wel heb ik de indruk dat er een extra dosis geduld wordt verwacht van de trainer bij bepaalde oefeningen. Wel degelijk komt dit door zachte manier van corrigeren.

Wat er ook geregeld uitspringt is dat de auteurs de lezer steeds attenderen op de typische karakter eigenschappen van diverse rassen. Voor welk ras is een bepaalde oefening juist gemakkelijk of moeilijk aan te leren.

In het begin van het boek kun je werken aan de hand van een vragenlijst. Na het invullen van deze lijst weet je als trainer wat voor stereotype hond je hebt. Deze wetenschap kun je goed gebruiken bij het afstemmen van je trainingsmethode.

Jouw hond hoopt dat je deze trainingsmethode zult kiezen. Beslist geen standaard hondenboek.

Voor de dierenliefhebbers is er ook verschenen:

  • Puppy's voor dummies
  • Paarden voor dummies
  • Katten voor dummies

Honden trainen voor dummies
Auteurs: J. Volhard & W. Volhard
Uitgeverij: Pearson Education Benelux
Paperback, 331 pagina's

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^