Shaker dog syndroom

honden encyclopedie > Shaker dog syndroom

door honden page profiel Bianca  Bianca

Shaker dog syndroom

Trillen en beven van je hond !

Mijn Pasha trilt soms lichtjes en op dat moment is er niks aan de hand. Niets dat haar bang maakt en op dat moment is het ook niet koud in huis. Zomaar uit het niets gaat ze dan wat trillen en beven. Het wordt vaak verward met lage lichaamstemperatuur "hypothermie" en/of angst. Het lijkt alsof ze straf heeft gekregen. Ik vind het niet leuk om te zien. Vaak als is haar wat aandacht geef, wat afleid gaat het wat beter. 
Deze beschrijving heet officieel  de "Shaker Dog Syndroom".

Het is een neurologische aandoening en komt veelal voor bij de West Highland White Terrier en de Yorkshire Terrier. Door een storing in de prikkelgeleiding in de zenuwen gaat de hond trillen. Bij witte kleine honden ontwikkelt zich dit vaker. De symptomen "trillingen" verergeren door stress. 

Is het behandelbaar ? 


Nee ... het is niet behandelbaar, alleen met wat afleiding/aandacht is het rustig te krijgen of geef wat lekkers. Ook is het niet ernstig, maar wel naar en vervelend om te zien. 


"Hopelijk heeft u wat aan deze informatie. Voor mezelf weet ik nu wat het is en heeft mij een rust gevoel gegeven. Ik weet dat ze verder niets mankeert."

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^