ThunderShirt

honden encyclopedie > ThunderShirt

door honden page profiel MaritMarit

ThunderShirt

Ik dacht dat er nog geen artikel was over het Thundershirt, dus bij deze!


Zo stoer dat onze honden ook zijn ;-), ze zijn altijd erg angstig geweest voor vuurwerk.

Wie kent het niet.. Bibberende honden, ge hijg, kwijl en zo snel mogelijk naar boven onder het bed.. Vreselijk!

Ik ben nooit geen voorstander geweest van de kalmering tabletten die je bijna in elke dieren speciaal zaak of bij de dierenarts kunt halen.

Ik sluit mij namelijk bij het idee aan dat honden alles meerdere malen harder horen als wij mensen en dat wanneer je er een tablet in drukt de hond zelf dan misschien wel rustig is maar zijn hersenpan gaat wel door! Resultaat is dus dat je hond het nog net zo ernstig meemaakt als wanneer ze nuchter zijn maar ze er lichamelijk niet op kunnen reageren. Ik vind het erg sneu en zal dit mijn honden dan ook niet aan doen!

Voorgaande jaren zijn wij dagen van te voren al begonnen met Bach Bloesem Therapie. Dit is een Homeopathisch middel wat ook voor mensen word gebruikt. Door bepaalde Bloesems/Kruiden wat in bijvoorbeeld de Bach Resceu zit verwerkt haalt het de spanning bij jou en/of je hond weg. Het voelt zich binnen enkele klokslagen al rustiger worden. Het lichaam word niet verdoofd en zo beleeft het lichaam de angstige/spannende momenten op een kalme rustige manier. En dan zonder chemische toevoegingen. 

Echter was alleen de Bach Bloesem niet voldoende voor mijn honden in de periode van Oud&Nieuw en waren wij opzoek naar een ander of beter gezegd extra reddingsmiddel.

Zo kwamen wij op het Thundershirt. 

Meteen naar de Dierenarts gegaan om 2 Shirts op te halen. Dit was 3 dagen voor Oud&Nieuw.

Onze Dierenarts vertelde dat wij veel te laat waren om nog met deze Oud&Nieuw gebruik te maken van het Thundershirt gezien er eerst mee getraind moest worden.

Eigenwijs dat ik en mijn partner zijn hebben wij toch de keuze gemaakt om ze mee te nemen en een poging te wagen om nog op tijd te zijn om gebruik te kunnen maken van de Shirts.

Bij thuiskomst hebben wij direct de Shirts aangedaan en lekker gek met de honden gedaan en ze goed gevuld met lekkernijen. Dit om de honden een gelukkige gebeurtenis te laten koppelen aan het Shirt.

Verder zijn wij naar buiten gegaan en hebben een lange wandeling gemaakt door de weilanden. Bij thuiskomst nog even wat lekkers gegeven en de shirts weer uit gedaan.

De volgende ochtend met de eerste wandeling hebben wij de Shirts weer bij de honden aan gedaan en zijn weer een eind gaan wandelen. In de hoop nog voordat het geknal weer begon.

Maar toen.. Een grote knal klonk door de weides.. Mijn eerste gedachten was: potverdorie.. Daar gaat mijn train sessie. Maar tot mijn grote verbazing: De honden keken naar links waar de knal vandaan kwam keken naar mij en mijn partner.. En liepen vrolijk verder met de staart in de lucht! Whoehoe! 

Het werkt dus echt! Heerlijk de wandeling afgemaakt en bij thuis komst hebben wij ze lekker verwend!

Wat ik dus eigenlijk wil mededelen is dat er ook een heleboel andere wegen zijn die naar Rome leiden. Geduld, een beetje doorzettingsvermogen en zo nu en dan luisteren naar je eigen gevoel.. Mijn honden hebben zo gezegd weer een Pil minder gehad! :-)

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^