pup of hond aanschafen

honden encyclopedie > pup of hond aanschafen

door honden page profiel neophyteneophyte

pup of hond aanschafen

Ik en mijn hond Honden zijn fantastische dieren die door hun aanpassingsvermogen als geen ander huisdier in huis gehouden kunnen worden. Maar het houden van een hond vraagt van u ook veel tijd, energie en geld. Weet u zeker dat u dat een hond kan bieden? Kijkt u eens naar uw eigen situatie en vraagt u zich dan nogmaals af of een hond voor uw huishouden geschikt is.

Heeft u - tijd voor uitlaten, wandelen, opvoeden, spelen en verzorgen?
Een hond is van nature een sociaal dier dat ongelukkig wordt in eenzaamheid. Als u veel van huis bent (of hele dagen werkt) moet u geen hond nemen. Een hond die veel alleen gelaten wordt, zal zijn eenzaamheid en frustratie gaan uiten in de vorm van blaffen, janken, plassen of vernielen van het huisraad. Voor u en uw hond een vervelende situatie, zijn ongewenste gedrag is echter een gevolg van uw verkeerde handelwijze. Voor uw hond moet u dagelijks minimaal twee uur uittrekken. Heeft u die tijd op dit moment en op lange termijn in uw leven?


Heeft u - geld voor voeding, medische zorg en diverse andere zaken?
Hondenvoer, ligplek, riem, speeltjes, dierenartskosten; het kost allemaal geld. Houdt er rekening mee dat een hond zo’n € 500 per jaar kost. Ook de hondenbelasting in uw gemeente kan flink oplopen. En hele jonge en oudere honden zijn wat duurder in verband met aanschaf en de medische zorg. Heeft u voldoende geld, nu en later?

Bent u – bereid om aan de regels op straat te voldoen?
Honden maken deel uit van onze samenleving. Die ruimte moet met elkaar gedeeld worden en daarvoor zijn leefregels opgesteld. Dit betekent bijvoorbeeld dat u de ontlasting van uw hond zult moeten opruimen en dikwijls is het verplicht om uw hond op straat aangelijnd te houden. Bent u bereid om u aan deze regels te houden?

Heeft u een – geschikte leef- en woonsituatie voor een hond?
Kijkt u eens kritisch naar uw eigen leefsituatie. Als u kinderen heeft, hoe oud zijn zij en hebben zij geen allergieën voor haren en stof? Is er in uw wijk voldoende gelegenheid om met uw hond te lopen? Werkt u hele dagen en zit de hond dan uren alleen, neem dan geen hond! Kortom, kunt u uw levenssituatie combineren met een hond?

Bent u er nog steeds van overtuigd dat u een hond kunt bieden wat hij nodig heeft en blijft u bij uw voornemen een hond aan te schaffen? Heel begrijpelijk wat ons betreft, maar neem de tijd om een hond daadwerkelijk te kopen!

Heeft u uw keuze laten vallen op een rashond, neem dan contact op met de desbetreffende rasvereniging. Zij informeren u graag. Wilt u wel een pup maar hoeft die niet van een speciaal ras te zijn dan wordt het lastiger omdat er geen betrouwbare fokkers zijn die rasloze honden fokken. Het beste is dan om u te melden bij de dierenarts en bij het dierenasiel bij u in de buurt. Welke hond u ook kiest, een ding staat voorop:


Gun u zelf de tijd, koop een hond nooit impulsief!

bron;hondenbescherming

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^