broodfok

honden encyclopedie > broodfok

door honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles

broodfok

 Leuk, je bent helemaal er klaar voor, een leuke springende, over ethousiaste pup in huis te nemen! Maar nu... Waar haal je je pup vandaan? Marktplaats misschien? Of een of andere "fokker" die puppy's voor weinig geld verkoopt? Nee, pak je boeken erbij en en je computer en lees je eerst even goed in!  

 

Wat IS broodfok nou eigenlijk?

Broodfokkers zijn mensen die meestal heel veel honden hebben die slecht worden verzorgt, te weinig eten, te weinig drinken, te weinig aandacht etc. Broodfokkers fokken nest naar nest en verkopen hun puppy's vaak voor weinig geld.

 

Waar herken ik een broodfokker aan?

Broodfokkers hebben vele kenmerken, hier volgen wat kenmerken; hoeveel rassen fokken ze? Maar 1 ras of wel 5 rassen? Een officiele fokker zou nooit maar dan ook echt nooit meer dan 1 ras fokken! Hebben de honden stambomen? Als je voor een ras gaat is dit belangrijk! Want zijn de ervaringen van andere mensen bij deze fokker? Leeft de moeder in goede omstandigheden? Is de moeder bij de pups? Zijn ze aangemeld bij de rasvereniging? Dit zijn enkele voorbeelden waar je aan kunt zien of de fokker goed is of niet.

 

Waarom is broodfok nou zo slecht?

De moeder en vader van de pups zijn nooit tot bijna nooit getest op afwijkingen aan de heupen, ogen, botten, nieren, hart enz. Ook een bloedtest is dan zelden uitgevoerd... De pups zullen kans hebben op erge ziektes, en om je hond met 4 jaar te laten gaan doordat hij een nierafwijking heeft? Nee dat wil niemand! Ook worden de honden slecht verzorgt waardoor ze een groei achterstand kunnen hebben.

 

Waar kan ik dan wel mijn puppy vandaan halen?

Ga naar de rasvereniging van de het ras dat je wil, kijk daar naar aangesloten fokkers die fokken zoals de rasvereniging zegt. Heb je een goede gevonden maak dan een afspraak bij die fokker, let dan op de volgende dingen; is de fokker geinstreseerd in jou leefomstandigheden? Mag je de honden allemaal zien? Ziet het er allemaal schoon en netjes uit? Geeft het jou een warm gevoel? Zijn de honden aardig? Vanaf welke leeftijd mogen de puppy's mee? De leeftijd moet minimaal 8 weken zijn!!!

 

Veel succes met het uitkiezen! En hopelijk hebben jullie over een tijd de perfecte hond in huis :-) 

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^