wratten

honden encyclopedie > wratten

door honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

wratten

Wratten zijn knobbelige woekeringen van de huid, en dan met name de opperhuid, de hoornige buitenste laag. Door het hoorn (keratine) voelen ze meestal vrij stevig. Wratjes worden vaak gezien bij wat oudere honden. Als ze problemen veroorzaken zoals irritatie, jeuk of bloeden, dan kunnen ze chirurgisch worden verwijderd, maar vaak is dat niet nodig. Ook kan hieroe worden besloten als men niet zeker is of het inderdaad een wratje is, of misschien toch een wat gevaarlijker knobbeltje. De medische term voor een wratje is een cutaan papilloom. De oorzaak is niet met zekerheid bekend.

Bij jonge honden kunnen heel soms ook papillomen ontstaan op het mondslijmvlies en de lippen. Van deze vorm is wel bekend dat hij wordt veroorzaakt door een virus. Na enige tijd verdwijnen deze papillomen vanzelf. Meestal is geen behandeling nodig.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^