Koken voor je hond!

honden encyclopedie > Koken voor je hond!

door honden page profiel ToshiToshi

Koken voor je hond!Koken voor je hond!

Dit kwam ik tegen op de website van dier en natuur van de Avro.
Het is een boek wat is geschreven door Donna Twichell Roberts en het gaat over koken voor je hond. In dit boek staan een 50-tal recepten voor stoofpotten, ovenschotels, snacks en feestmaaltijden. Het commerciële hondenvoer, in blik- of brokvorm, is theoretisch gezien niet te verbeteren.
Er is veel onderzoek naar gedaan naar hondenvoeding en dat is behoorlijk complex omdat de dieren verschillende combinaties van voedingsstoffen nodig hebben. In het eerste hoofdstuk wordt dan ook uitgebreid besproken waaraan goede voeding voor de hond moet voldoen.

Honden hebben in elk geval de volgende vier basisvoedingsstoffen nodig. Proteïnen (eiwitten) uit vlees of vis, koolhydraten in de vorm van rijst of Granen. Vet uit plantaardige olie en vitaminen en mineralen uit groente en fruit.

De recepten uit dit boek zijn dan ook gebaseerd op de algemene voedingsrichtlijnen voor gezonde, volwassen honden. Daarom is er ook aandacht voor de hoeveelheid voer die een hond nodig heeft. Dit is mede afhankelijk van gewicht, leeftijd en de mate van activiteit.

Na deze introducties komen de recepten zelf. Het aantrekkelijke van dit onderdeel is, dat het boek niet onderdoet voor het gemiddelde ‘mensen’-kookboek. Elk recept bevat een lijst met ingrediënten, aanwijzingen voor de bereidingswijze én een mooie foto. Het eten ziet er soms zo aantrekkelijk uit dat je er bijna zelf van gaat kwijlen. Verschil is alleen dat het altijd gefotografeerd is in een gezellig hondenbakje.

De stoofpot met varkensvlees en appel, de kalkoenkroketten en de tonijn met gesmolten kaas, het ziet er allemaal even heerlijk uit. Toppunt is de wortel/kalkoen/rijst verjaardagstaart mét kaarsjes. Verderop in het boek komen ook nog recepten voor hondenkoekjes en extra ‘luxe’ feestmaaltijden aan bod.

Grappig is ook dat alle recepten zijn ontwikkeld onder zorgvuldige en constantie supervisie van Katie. Deze hond van de schrijfster moet zich dagelijks in de hondenhemel wanen ! Daarnaast heeft ook heeft een testpanel van rashonden en vuilnisbakkies een positief advies gegeven.

Tenslotte gaat de schrijfster ook nog even in op de controverses die er over het “juiste” hondenvoer bestaan. Ze wil zich niet mengen in deze discussie over wat gezonder is, vers voer of fabrieksvoer. Dit boek moet vooral plezier geven aan baasjes die het leuk vinden om voor hun hond te koken en die kiezen voor de vers voer variant.
Je kunt het boek onder andere bestellen  bij:
    NNBH of   Dierenwebshop

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^