De verschillen tussen galgo en greyhound

honden encyclopedie > De verschillen tussen galgo en greyhound

door honden page profiel Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes UncasAdinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

De verschillen tussen galgo en greyhound

Galgo en greyhound- Wat is nu het verschil?

Veel mensen herkennen wel een windhond, de slanke bouw, de elegante tred, de snelheid, een spitse snuit en een lange staart. Maar ook al zijn de verschillen soms subtiel, ze zijn er wel. De galgo is gebouwd voor de jacht, het lopen van lange afstanden. De greyhound is een echte sprinter en ook zijn lichaamsbouw is typisch.

Wat ze wel gemeen hebben is hun zachte karakter, rustige uitstraling en gevoeligheid.

De galgo

De galgo is afkomstig uit Spanje, waar hij vooral opgroeit op de boerderij en ingezet wordt voor de jacht. Zijn uithoudingsvermogen, snelheid (ongeveer 50 km/uur) en bouw maken hem tot een heel actieve jager.

Reutjes hebben een schofthoogte van 62 cm tot 70 cm, teefjes 60 cm tot 68 cm. Een galgo is meestal langer dan hij hoog is.

Het gewicht van de galgo schommelt tussen 20 kg en 28 kg. Hij heeft een slanke bouw met vlakke en lange spieren., wat typisch is voor een lange-afstandsloper. De kleuren die je ziet bij de galgo zijn zwart, blond, gestroomd, tijger en zandkleur. Zowel een korte vacht (dichtbehaard en glad) als ruwhaar komt voor.

Het hoofd van de galgo is fijn, met een lange snuit en een rond schedeldak, waarbij de snuit via het voorhoofd mooi doorloopt in de kop. De hals is slank en ovaal.

De oren zijn lang en breed aan de basis en achter op het hoofd ingeplant.

De galgo heeft amandelvormige ogen, donkerbruin tot lichtbruin. De ogen stralen zachtheid en gevoeligheid uit.

De borstkas van de galgo is minder diep maar wel breder dan die van de greyhound.

Een galgostaart is heel erg lang (soms reikt hij tot aan de grond), dun en heeft de typische galgo-knik op het einde. De staart is ook laag ingeplant.

De galgo dankt zijn bijnaam ‘hazewind’ aan zijn lange tenen en voeten met grote stuwkracht.

De greyhound

De greyhound is afkomstig uit Ierland, waar hij meestal opgroeit in een kennel.

Doordat greyhounds fantastische sprinters zijn en heel erg snel op korte afstanden (tot 70 km/uur) worden zij ingezet op de racebanen, waar ook weddenschappen worden gesloten.

Reutjes hebben eeen schofthoogte van 70 cm tot 78 cm, teefjes 68 cm tot 71 cm. Zij worden dus in de regel groter dan galgo’s. Ze staan hoger op hun poten en hebben een korter lichaam.

Het gewicht van de grey schommelt tussen 24 kg en 30 kg. Zijn lichaam is krachtig gebouwd met ronde spieren, typisch voor een sprinter.

De kleuren die voorkomen zijn: zwart, wit, zwart-wit (gevlekt), gestroomd, zandkleur en blue (blauwgrijs).

Greyhounds hebben een dichte, korte vacht, met een duidelijk voelbare andere structuur dan de vacht van de galgo.

In vergelijking met de galgo is de kop van de grey grover gebouwd, een brede schedel die spits naar de neus toeloopt en heeft hij een kortere snuit. De snuit loopt in een boogje via het voorhoofd over in de kop. De hals is stevig en gespierd.

De oren zijn kleiner en hoog ingeplant. Er zit een knik in de oren, het rozet-oor. De ogen zijn ovaal en donkerbruin. Ze hebben een sprekende blik en zelfverzekerde uitstraling.

De greyhound heeft een diepe borstkas, minder breed dan bij de galgo en een slanke taille. Zijn staart is laag aangezet, gaat recht naar beneden en heeft een krul op het einde.

Zijn sprintvermogen dankt hij onder andere ook aan zijn krachtig gebouwde voeten en sterke tenen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^