hondenstrand 2

honden encyclopedie > hondenstrand 2

door honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

hondenstrand 2

Hoek v. Holland Alleen van 1 mei tot 1 oktober zijn honden op het strand verboden tussen 9.00 uur en 19.00 uur. In de duinen mogen ze dan wel komen.
Kijkduin strandOp kijkduin mogen geen honden los gedurende het zomerseizoen. dit geldt ook voor scheveningen. Tijdens het zomerseizoen mogen honden op het strand alleen los lopen tussen de Kwartellaan en het eindpunt van lijn 12 en ergens ver voorbij Scheveningen richting Wassenaar.
De Wassenaarse slag In het seizoen na zeven uur 's avonds en na het seizoen de gehele dag mogen de honden op het strand komen.
Zoetermeer Westerpark.
Gedeeltelijk loslopen. In de winter helemaal losloopgebied.
Zoetermeer De BalijEr is een speciaal stuk gereserveerd voor loslopende honden. Dit is direct aan de linkerkant na het bruggetje bij de parkeerplaats bij de Kinderboerderij / Manege (Kurkhout).
Bij het Valkenburgse meer
(noordkant, parkeren bij de kwantum)
Hondenstrand (nou ja, grasveld). Keurig schoon en lekker aflopend water. Groot en lekker rustig
De Dobbeplas in Nootdorp
(vlakbij de molen)
Van 1 mei tot en met 1 oktober beperkt losloopgebied. Daarna geen beperking De honden kunnen hier heerlijk zwemmen
Delft

Delftse Hout er is een (klein) gedeelte waar de hond het hele jaar door los mag (rond het hondenstrand). Het grootste deel is aangelijnd van (dacht) mei-september. Langs de waterkant (het 'normale' strand) is het zelfs officieel verboden voor honden.
Noordwijk/NoordwijkerhoutTevens is het duingebied ten noorden van Noordwijk, bij Noordwijkerhout en de Langenvelderslag toegankelijk, waarbij wel de aangegeven paden gevolgd oeten worden. Overigens zijn er bij Noordwijkerhout diverse gelegenheden waar je met de hond welkom bent.
Noordwijk's zomers aangelijnd Ten noorden van Noordwijk - Strand Langevelderslag - gehele jaar toegankelijk.
Noordwijk aan zeeDaar is een heel stuk strand waar je samen mag komen met de hond. Het strand waar je met de hond mag komen is aan het einde van de Koningin Astrid Boulevard. Daar is een strandpaviljoen waar je met je hond welkom bent en bij je koffie zelfs een kluifje krijgt voor de hond!
Het strandpaviljoen is de allerlaatste aan de boulevard vandaar hun naam : beachend. zie ook hun site: http://www.beachend.nl
Ten zuiden van hun paviljoen mogen de honden los lopen ook kun je een volwaardig bak hondenbrokken bestellen bij ze
Vlaardingen in het natuurgebied rond de Crabbenplas
(ook bekend als de Surfplas)
Mag hij bijna overal loslopen het hele jaar door. Alleen bij de strandjes mag hij niet komen.
In Reeuwijk, tussen
Gouda en Woerden
Is een grote plas waar ze een gedeelte hebben afgezet voor het zwemmen met je hond. Dit is het hele jaar beschikbaar. Je kunt in dat gebied ook door de velden lopen met je hond. Er staat duidelijk aangegeven waar je je hond moet aanlijnen en waar hij los kan.
Haagse Bos.Hhele jaar los: wandelen en zwemmen; er lopen enkele fietspaden
doorheen en wegen rondom; dat is soms opletten.
NaaldwijkRecreatie gebied "het prinsenbos" De hond mag er het hele jaar los lopen.Er zijn enkele gedeelte waar de hond aangelijnd moet zijn. Op de dag in het zomerseizoen is het er druk met gezinnen maar 's avonds kan de hond er heerlijk zwemmen en spelen. Het gebied ligt tussen monster en Naaldwijk
WaddinxveenTussen Waddinxveen en Boskoop ligt het Gouwe Bos, daar zijn stukken, waar je je hond los mag laten lopen. Sommige delen zijn zelfs met hekken afgesloten, zodat je hond niet weg kan.
Dordrecht
In de Hollandsche Biesbosch te Dordrecht "De Merwelanden" Baanhoekweg, kan men een aardig gedeelte de hond vrij laten lopen en kunnen de honden zwemmen.Daarnaast is er een gedeelte waar men de hond wel moet aanlijnen, het is echter een mooie omgeving om te wandelen.
DordrechtIn Dordrecht is nog een losloopgebied: De Elze. Mooi recreatie- en wandelgebied. Zwemwater voor mens en voor honden, bosachtig gebied. In het paviljoen De Viersprong wordt o.a. heerlijke koffie geserveerd. Gratis parkeerplaatsen.
Cronenstein en de Vlietlanden bij Leiden 
 
Deze gebieden zijn het gehele jaar toegankelijk, maar sommige gedeeltes in Cronenstein zijn afgesloten voor honden. Op beide lokaties is het mogelijk de hond los te laten ravotten. In
de Vlietlanden staat aangegeven waar en wanneer een hond aangelijnd moet
zijn en tevens waar en wanneer een hond niet welkom is.
Alphen aan den RijnHet meer is een plas en heet Zegerplas en ligt in recreatiegebied Zegersloot. Er is pas een vergroot hondenstrand geopend, erg leuk.
Er wordt ZEER streng gecontroleerd in het hoogseizoen op loslopende honden!
BleiswijkIn het Rottemerengebied mag de hond het hele jaar loslopen.
HonselersdijkWollebrand, recreatiegebied, waar je hond het hele jaar los mag lopen.
WassenaarIn Wassenaar in het Panbos ook wel 'De Pan van Persyn' genoemd kan men heel leuk wandelen met aangelijnde honden en loslopende kinderen. Er zijn véél speelmogelijkheden. Ingang van het Panbos is tegenover de Pannekoekenhut aan de Katwijkseweg 7 te Wassenaar.
NootdorpBij de Dobbeplas is een speciaal gedeelte waar de hond het hele jaar los mag. Als je via de bebording het gebied inrijdt, is de parkeerplaats gelijk links. Hier begint ook het Hondenbos.
RotterdamIn het Plaswijck park in Rotterdam mogen ook honden mits aangelijnd.
's GravenzandeOp het strand van 's Gravenzande mag je hond het hele jaar door, de hele dag lang los lopen MITS je rechts van het slag blijft (dit houdt dus in dat je zodra je het strand bereikt rechtsaf moet). Goede parkeergelegenheid vlak aan het strand (1 duin over en je bent op het strand). Kost overdag Euro 2,50 en is vanaf 19.00 uur gratis (als ik me niet vergis - er staat een bordje met kosten voor de ingang van het parkeerterrein).
Rotterdam Europoort
 
Locatie: Maasvlakte: Slufterstrand, Slag Vuurtoren, Slag Dobbelsteen, Slag Maasmond. Hier mag je (onbeperkt) het hele jaar door met je hond los op en aan het strand lopen en zwemmen.... Ruim wel je rotzooi op en hou je hond (en) in bedwang en onder áppel, zodat de andere badgasten er geen last van hebben...
Strand omgeving
Rotterdam
Strand slufter op de maasvlakte is het hele jaar door een los loopgebied mits je in de zomermaanden rekening houd met de badgasten. Ook het Oostvoornesemeer is heel het jaar door een losloopgebied en hier gelden de zelfde regels als op strand slufter. Je neemt de A15 richting Europoort en rij door toedat je de borden Oostvoornesemeer of Strand Slufter ziet. De borden zijn duidelijk en overzichtelijk. Parkeren is het hele jaar door Gratis.
Oegstgeest Klinkenberger Plas. Rondom de hele plas mogen honden loslopen, met uitzondering van de zwemstrandjes. Er is overigens ook een hondenstrandje. Op borden bij de ingang (Haarlemmertrekvaartweg) staan alle bepalingen omschreven.
Zevenhuizen De Zevenhuizerplas ligt een hele grote plas waar je helemaal om heen kunt lopen. Veel gras, en kleine strandjes. Honden mogen loslopen, maar in het zomerseizoen niet bij de strandjes komen.
Maar dan blijft er nog genoeg over om lekker met je hond te wandelen. Parkeren is gratis.
RockanjeOp het strand van Rockanje mag de hond va 02-10 t/m 31-03 de gehel dag los lopen. van 01-04 t/m 01-10 mag de hond na 18:00 los het strand op!
HellevoetsluisOp de groenstrook langs het Haringvliet Voldoende parkeergelegenheid en de honden mogen op de gehele
groenstrook en het strand (zowel duinstrand als Noordzeestrand) het gehele jaar los lopen.
Boswachterij
Hollands Duin
- In de boswachterij Noordwijk (ten noorden van Noordwijk) mogen honden van 1 augustus tot 1 maart los lopen, echter wel onder appèl en op de paden. Van 1 maart tot 1 augustus is er een aangelijngebod in verband met het broedseizoen.
- Het gebied ten oosten van het wandel- en fietspad door de Coepelduynen (tussen Noordwijk en Katwijk) is het hele jaar door afgesloten voor honden (staat ter plekken ook met bordjes aangegeven). In de rest van dit gebied mogen honden het hele jaar los, mits ze op de paden blijven.
- In de boswachterij Wassenaar (tussen Katwijk en Wassenaar) mag uw hond van 1 augustus tot 1 maart los lopen, echter wel onder appèl en op de paden. Van 1 maart tot 1 augustus moeten ze aan de lijn in verband met het broedseizoen.
Boswachterij
Hollandse Waarden
In vier gedeelten van het Alblasserbos, in de westelijke punt van de Alblasserwaard, mag uw hond los:
- Oud Alblas (42 ha),
- Grote Nes (10 ha)
- Wijngaarden (20 ha)
- Kortland (4,7 ha)

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^