het ras jack russel terrier

honden encyclopedie > het ras jack russel terrier

door honden page profiel Danique Floris & WybeDanique Floris & Wybe

het ras jack russel terrier

Jack Russell Terriër: voorkomenDeze kleine hond is gespierd, actief, behendig en lenig. Hij heeft veel beweging en geestelijke stimulatie nodig om zich goed te voelen. Daarom zijn een (grote) tuin en veel spelletjes of dagelijkse bos- en strandwandelingen nodig! Er bestaan drie soorten vacht: gladharig, gebroken en ruwharig. Enkel de ruwharige Jack Russell Terriër moet twee maal per jaar geplukt worden. De andere soorten hebben nauwelijks extra verzorging nodig, zoals trimmen.
Meer lezen over de rasstandaard

Karakter van de JRTEr bestaan twee soorten : de langbenige Parson Russell Terriër en de kortbenige Jack Russell Terriër. Qua karakter zijn ze beiden ongeveer hetzelfde: lief, vrolijk, intelligent, levendig, onverschrokken, een beetje koppig en temperamentvol. Dit hondje kan goed opschieten met kinderen en andere huisdieren, zoalskatten. Uiteraard moet hij zoals alle honden op vroege leeftijd gesocialiseerd worden. Wilt u een brave en aangename JRT dan is een strenge en consequente opvoeding vereist, precies omwille van zijn eigenwijze karakter. Hij wordt niet voor niets een 'grote hond in een kleine verpakking' genoemd! Als dit uw eerste hondje is, dan kan u zich best inschrijven in een bekwame hondenschool. 

GeschiedenisDe Jack Russell werd vroeger vooral tijdens de vossenjacht en als rattenvanger in de paardenstallen ingezet.
Meer weten over de geschiedenis van deze jacht- en gezelschapshond?

Bent u op zoek naar een goede Jack Russel fokker?

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^