Boeken: Hersengymnastiek voor uw hond

honden encyclopedie > Boeken: Hersengymnastiek voor uw hond

door honden page profiel ArianaAriana

Boeken: Hersengymnastiek voor uw hond

Hersengymnastiek voor uw hond.

Uitdagende spellen voor een tevreden hond en baas.


De meeste honden zijn gefokt voor een bepaalde taak. Tot nog maar relatief kort geleden verdienden zij de kost met het hoeden van vee, het vangen van wild of het bewaken van het erf. Het leven van de hedendaagse huishond ziet er heel anders uit. De omgeving is vrijwel altijd hetzelfde. Zelfstandig problemen oplossen is niet nodig en zijn eten krijgt de hond ook zonder dat hij er iets voor hoeft te doen. De huidige huishond hoeft niet meer te werken, maar hij beschikt nog wel over de capiciteiten en de behoefte daartoe.

Gedragdtherapeut Nicky Gootjes ziet in haar praktjk steeds meer honden die ongehoorzaam zijn of zelfs probleemgedrag vertonen vanuit verveling. De hond heeft dan zelf invulling gezocht voor zijn behoefte om zijn hersenen te gebruiken - hij vernielt bijvoorbeeld het meubilair of rent achter fietsers vaan.
Gelukkig is het heel goed mogelijk om honden alternatief werk aan te bieden.
In dit boekje staan ideeën om de hersenen van de hond bezig te houden. Door het samen doen van deze spelletjes zal de band tussen eigenaar en hond verbeteren. De controle over de hond zal toenemen en daardoor wordt ongewenst gedrag voorkomen of verminderd.

Stap voor stap legt de auteur uit hoe de oefening aangeleerd wordt. De vele foto's in het boek en de filmpjes op de DVD geven de opbouw in de praktijk duidelijk weer. De verschillende soorten honden op de foto's laten zien dat deze spelletjes geschikt zijn voor alle honden.

Auteur:  Nicky Gootjes

ISBN: 978 90 5956 159 5
NUR: 431

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^