Nagels Knippen

honden encyclopedie > Nagels Knippen

door honden page profiel Jelena en Zi.Jelena en Zi.

Nagels Knippen

Bij de regelmatige verzorging van de hond hoort ook het knippen van de nagels. 
Het slijten de nagels heeft te maken met de stand van de voet..!


Aan de voorpoten raakt de eerste teen of duimnagel de grond niet..  
De makkelijkste manier om de nagels van uw hond te knippen is om het te doen met een nageltang ( guillotinemodel ). Ze zijn te koop voor ongeveer  €4,- tot  €7,-


Gebroken nagel:

Een nagel breekt omdat hij te lang is of het afbreken is een gevolg van een ongelukkige stap op een ongelijke ondergrond of door eens gek te doen, waarbij het volle gewicht op één nagel komt. Een ingescheurde nagel is erg pijnlijk voor een dier, net als voor een mens.


De roze baan in een blonde nagel is de zernuw of het leven..
Als we een gewone kniptang gebruiken duwt dit de nagel plat zodanig dat de druk doorloopt tot in het leven en daar een flinke pijnscheut zal veroorzaken. Koop/gebruik een nageltand die de nagelrondom omklemt bij het knippen..

Bij honden met zwarte nagels is het soms moeilijk te zien hoever het leven gaat.
Bij twijfel ga naar de trimsalon en ga niet zelf staan treuzelen..Je hond wordt daar alleen maar heel onzeker en vervelend van..
Trouwens je kunt ook je hond zo vaak mogenlijk buiten op beton laten lopen, daar slijten de nagels een beetje van en blijven ze korter. 

 

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^