hachiko

honden encyclopedie > hachiko

door honden page profiel yvonyvon

hachiko

Hachiko werd geboren op een boerderij nabij de stad Odate in de prefectuur Akita. In 1924 werd hij gekocht door Hidesabur? Ueno, een professor aan de Universiteit van Tokio, die hem naar Tokio meenam.

Hidesaburo Ueno nam elke dag de trein naar de universiteit vanaf het station Shibuya. Al snel leerde Hachiko om zijn baasje ’s ochtends naar het station te begeleiden, en ’s middags weer bij het station af te halen. Deze routine werd door de twee herhaald tot mei 1925. Die maand kwam Ueno te overlijden op de universiteit door een hartverlamming. Hachiko wachtte die dag zoals hij gewend was bij het station. Toen Ueno echter niet kwam opdagen, bleef Hachiko elke dag terugkeren naar het station. Hachiko werd, toen Ueno’s dood bekend werd, weggegeven aan een nieuwe eigenaar, maar hij ontsnapte geregeld waarna hij altijd weer terugkeerde naar ofwel het huis van Ueno of het treinstation.

Door dit gedrag werd Hachiko al snel bekend bij de vele reizigers die dagelijks het station bezochten, en die Hachiko eerder samen hadden gezien met Ueno. De mensen die hem kenden gaven hem te eten en verzorgden hem als hij verwond was door te vechten met andere honden die hij op zijn weg tegenkwam. Een van deze mensen was een voormalige student van Ueno, die nu onderzoek deed naar het Akita-ras. Hachiko’s populariteit breidde zich uit tot ver buiten het station. Hij werd mede door de aandacht die kranten aan hem schonken een sensatie in Japan. Mensen zagen hem als een toonbeeld van familietrouw waar menig mens een goed voorbeeld aan kon nemen. Leraren en ouders gebruikten Hachiko dan ook als voorbeeld als ze kinderen de waarde van familie probeerden bij te brengen.

In totaal wachtte Hachiko 9 jaar lang bij het station op de terugkeer van Ueno. Hij stierf op 8 maart 1935 op zijn bekende plekje op het station.

Hachiko werd na zijn dood opgezet en staat tegenwoordig in het National Museum of Nature and Science.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^