Speelgoed

honden encyclopedie > Speelgoed

Foto's van bezoekers

Speelgoed

Speelgoed

Goed hondenspeelgoed is duurzaam en veilig. Veel speelgoed dat in dierenwinkels als hondenspeelgoed wordt verkocht, is snel kapot en kan zelfs gevaarlijk zijn omdat veel pups en jonge honden de neiging hebben de losse delen van kapot speelgoed op te eten. Er is gelukkig genoeg goed hondenspeelgoed te koop. Goed speelgoed is meestal niet goedkoop, maar het gaat wel lang mee. Ook volwassen honden spelen graag met speeltjes.

Als u een aantal hondenspeeltjes heeft, kunt u om de paar dagen een paar speeltjes opbergen en weer andere tevoorschijn halen. Zo raakt uw hond nooit uitgekeken op zijn speeltjes.

Kongs 
Kongs zijn gemaakt van stevig rubber. Ze zijn hol van binnen. U kunt ze vullen met o.a. brokjes, pens, ontdooid vers vlees (Rodi, Duck, Carnibest), een boterham met pindakaas of smeerkaas, hondenworst. Voor een pup moet u in het begin de Kong niet te moeilijk maken. U kunt het beste beginnen met losse brokjes erin te stoppen.

Veel honden vinden de Kong ook zonder eten een leuk speeltje omdat hij onverwachte stuiterbewegingen maakt.

Er bestaan ook dental Kongs. Die zijn bedoeld om de tanden en het tandvlees van de hond te reinigen. Aan de  buitenkant van de dental Kong zitten speciale ribbeltjes, die de tanden en het tandvlees bewerken wanneer de hond op de Kong kluift. De ribbeltjes kunnen gevuld worden met bijvoorbeeld smeerkaas of pindakaas om het kluiven te stimuleren. De dental Kong is net als de andere Kongs hol en kan ook gevuld worden.

Er  bestaan rode en zwarte Kongs. Rood is de standaardkwaliteit. De zwarte zijn van extra stevig rubber. Voor een pup voldoet een rode Kong.

Kongs zijn te koop bij dierenwinkels, hondenscholen en webwinkels. Bij dierenwinkels zijn Kongs over het algemeen erg duur.

U kunt uw hond een gevulde Kong geven als u weggaat. Omdat hij wat te doen heeft als hij alleen is zal hij zich niet vervelen en niet eenzaam voelen. U kunt ook een deel van het dagelijkse voer in de Kong doen.

Nylabones
Nylabones zijn  kauwbotten van hard plastic. Er bestaan speciale Nylabones voor puppy's en voor jonge honden die aan het wisselen zijn. Het kauwen op een Nylabone bevredigt de enorme kauw- en bijtbehoefte die pups en jonge honden hebben. Het houdt ook de tanden vrij van tandplak en masseert het tandvlees zodat het goed doorbloed is.

Activity balls
Een activity  ball is een bal van hard plastic met een gat dat u in grootte kunt verstellen. U kunt de bal vullen met brokjes. Als de hond de bal laat rollen, valt er af en toe een brokje uit. De meeste honden vinden dit een heel leuk spelletje. Als de pup aan de bal gewend is kunt u het gat kleiner maken zodat de brokjes er minder snel uitvallen en het meer moeite kost om aan voer te komen.

Een  variant op de activity ball is de bustercube, een kubus met een gat erin. De bustercube is iets moeilijker voor pups dan de activity ball omdat 'ie niet rolt. Ze hun poten moeten gebruiken om de kubus in beweging te krijgen.

U kunt elke dag een deel van het voer in de activity ball of bustercube doen. Honden vinden het leuk om iets te doen voor hun eten.

Flostouwen
Flostouwen zijn ideaal speelgoed voor puppy's. Puppy's vinden het heerlijk om aan de flostouw te knagen en er mee rond te sjouwen. Na het wisselen zijn de tanden en kaken vaak te sterk voor een flostouw. Veel honden proberen hun flos op te eten als ze wat ouder zijn. Dan kunt u het beter afpakken en wegleggen. De draadjes kunnen achter in de keel blijven hangen.

Goodie Ship
Een  Goodie Ship is een stevig rubber speeltje dat op een vliegende schotel lijkt. Het kan draaien, tollen en stuiteren. In het speeltje zitten gekartelde gaten waar u hondenkoekjes en brokjes in kunt stoppen. Door de kartels valt het eten niet meteen uit het speeltje. Uw hond zal het Goodie ship flink moeten 'bewerken'. Voor jonge pups zal het Goodie ship waarschijnlijk te moeilijk zijn. Jonge en volwassen honden kunnen er lang mee zoet zijn. Er bestaan twee varianten op het Goodie Ship: de Goodie Ball en de Goodie Bone. De Goodie Bone is een kluif met aan beide uiteinden gaten waarin lekkere dingen kunnen worden gestopt.

Rubber speelgoed
Stevig  rubber speelgoed is heel geschikt voor puppy's. Ze kunnen er naar hartelust op kauwen zonder dat het kapot gaat. Rubber speelgoed bestaat in verschillende vormen en maten. Er zijn ringen, ballen, kubussen, halters, 'botten' enz. Het speelgoed moet zo groot zijn dat uw pup het niet in kan slikken.

Zelfgemaakt speelgoed
U kunt ook zelf speelgoed maken voor uw hond. De meeste honden vinden een tennisbal in een sok (die van boven is dicht geknoopt) of een dichtgenaaide pijp van een spijkerbroek geweldig. Een sok zonder bal of een oude schoen kunt u beter niet als speelgoed geven. Uw hond kan gaan denken dat alle sokken en schoenen speelgoed zijn.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^