Kanker bij honden...

honden encyclopedie > Kanker bij honden...

door honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

Kanker bij honden...http://www.kankerbijhonden.nl/

Kanker bij honden

Charly, de Flatcoated retriever van Monique Bladder, is overleden aan kanker.
Voor Monique gaf dit aanleiding om zich te verdiepen in alles wat misschien een rol zou kunnen spelen bij het ontstaan van kanker bij honden.
Ondanks het feit dat deze ziekte één van de belangrijkste doodsoorzaken bij honden is, is er voor hondeneigenaren nog weinig toegankelijke informatie te vinden.
Als holistisch gedragstherapeut voor honden inventariseerde Monique een verband tussen karakter, stress, leefomstandigheden en het ontstaan van tumoren.
Er zijn verschillende manieren om de ziekte kanker te interpreteren. Wat echter bijna alle theorieën van complementaire behandelaars van kanker met elkaar gemeen hebben is dat persoonlijkheid, voeding en stress een belangrijke rol spelen.
Voordat het boek ingaat op de preventie van kanker, wordt de ziekte in grote lijnen beschreven.
Vast staat dat kanker een ‘groep’ lichaamscellen is, die zich ongeremd deelt en in de basis begint met een
beschadiging van het DNA.
Waarom en op welke manier het DNA beschadigd wordt, is nog onduidelijk.
Wel is bekend dat kanker ontstaat door een combinatie van verschillende factoren zoals karakter, emoties, persoonlijkheid, voeding, vaccinaties en het moment van sterilisatie bij teven.
 
Monique maakt hiermee inzichtelijk dat de kans op kanker te verkleinen is door goed op de levensstijl van uw hond te letten. Ondanks alles wat u doet om een hond gezond te houden, is het toch mogelijk dat het dier een tumor krijgt.
Daarom wordt, naast preventie, ook uitvoerig de behandeling van kanker beschreven.

Kortom, dit boek geeft u als hondeneigenaar een leidraad waarbij allerlei aspecten over kanker bij honden aan bod komen.
Een must have voor fanatieke hondeneigenaren, dierenartsen, paraveterinairs, gedragstherapeuten en geïnteresseerden in natuurgeneeskundige behandelmethodes.


Een pakkend en makkelijk lezend boek die iedere  hondenliefhebber - die wil leren anders naar de hond te kijken - de ogen zal openen..

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^