Boek: Een puppy in huis Martin Gaus

honden encyclopedie > Boek: Een puppy in huis Martin Gaus

door honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

Boek: Een puppy in huis Martin Gaus

Als aanstaande pupeigenaar is het handig om je alvast wat te verdiepen in wat je te wachten staat wanneer je nieuwe huisgenootje er straks ook daadwerkelijk is.
Een leuk, informatief, en makkelijk lezend boek hiervoor is 'Een puppy in huis', geschreven door Martin Gaus (ISBN: 90-5210-596-0), inclusief een DVD. 
Echt een aanrader!

"Zo'n vrolijk beestje in zijn veel te ruime vel is buitengewoon vertederend, maar tegelijk een hele verantwoording. Want alles wat een pup zo vroeg mogelijk leert, is bepalend voor de rest van zijn leven. En wie is zijn leraar? Juist, u, zijn baas. Dat betekent niet alleen dat u heel precies moet weten hoe u een hond iets leert, maar ook hoe leerprocessen werken. Dit en nog veel meer vindt u in dit leerzame boek, dat is gebaseerd op praktijkervaringen bij puppytrainingen. Ook veel aandacht wordt besteed aan: socialisatie, oefeningen, afleren van vernieling, zindelijkheidstraining, alleen thuis zijn en nog veel meer dat bij het opvoeden hoort. En natuurlijk ontbreken de spelletjes niet die ook kinderen veilig met de pup kunnen doen.
Kortom: alles wat u moet doen om een fantastische relatie met uw hond te krijgen!"

Dit boek gaat over de opvoeding van pups tot ongeveer de leeftijd van vier maanden, en gaat vooral om het opbouwen van een relatie. Een relatie kan je namelijk niet afdwingen, maar je kan er wel heel bewust aan werken.
Ook gaat het boek helemaal uit van een positieve opvoeding, waarbij je de puppy niet straft. Door te werken met een positieve opvoeding krijg je een heel open hond die creatief is en initiatief durft te nemen. Iets wat niet alleen heerlijk is om te zien, maar ook om mee te werken.

Een overzicht van de inhoud van het boek:
- De eerste week thuis: de reis naar huis, tussenstop(s), wat heeft u nodig, welkom thuis, de eerste nachten, zindelijk maken, wanneer moet hij uit, benchtraining, zo voorkomt u stukmaken, lekkers voorzichtig aannemen.
- Een beetje meer aandacht graag!: aandacht, beheersbaarheid, voorspelbaarheid, zelfbeheersing, netjes meelopen zonder trekken, links van u lopen, wat als de lijn toch strak komt te staan, een lijn is om veiligheid te waarborgen, rustig uit de bench komen, vier pootjes op de grond, lekkers als beloning, maak uzelf waardevol, maak leren makkelijk, laat hem zelf uitvogelen wat werkt.
- Alles over leren in het leven van alledag: ongewenste bijeffecten van straf, wat is een beloning, wat werkt voor uw pup, wat wil ik hem AANleren, negeer ongewenst gedrag, baknijd voorkomen, kauwen op voorwerpen of stoelpoot, stelen van voorwerpen of van tafel of aanrecht.
- Leren omgaan met de grote wereld: over het socialiseren van de pup en de verschillende fases (in weken) van de pup, hoe te reageren op angstig gedrag, en meer.
- Bouwen aan een relatie: een relatie is iets anders dan luisteren, stel eisen en verkoop uw huid duur, staat lekkers als beloning een relatie in de weg, een autistische hond, alleen maar luisteren of samenwerken, een beloning kan een innerlijke 'drive' ruïneren, wanneer een 'wauw'gevoel en wanneer iets lekkers.
- Nu is de basis voor later: lichaamstaal en verbale ondersteuning, kijk kritisch naar uzelf, oefen op verschillende plaatsen, vergeten hoort bij leren, zelfbeheersing door de oefening 'zit', gebruik geen barse toon, 'af' brengt rust, 'blijf jij even in de kamer', 'los', trekspelletjes spelen, 'los' en 'vast' voor een pup die niets met speeltjes heeft, apporteren, zoekspelletjes, apporteren smeert de relatie, puppy 'hier', 'hier' begint in huis, gebruik vooral ook lichaamstaal

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^