Dieren en edelstenen

honden encyclopedie > Dieren en edelstenen

door honden page profiel Kimeta Kimeta

Dieren en edelstenen

Dieren en edelstenen 

Kunnen edelstenen ook gebruikt worden voor/door dieren? 

Ja, maar laat een dier niet meer dan één steensoort tegelijk dragen. 

Dieren zijn veel gevoeliger voor de werking van edelstenen dan mensen. 

Dat betekent echter ook dat dieren juist heel veel baat kunnen hebben bij het dragen van edelstenen. Niet alle stenen zijn geschikt voor dieren. 

De volgende stenen kunnen over het algemeen veilig gebruikt worden maar let altijd goed op signalen dat een steen misschien toch te sterk inwerkt op het dier. 

Aquamarijn helpt bij allergieën en klachten aan de ogen, het gebit en de schildklier. 

Aventurijn helpt bij huidproblemen en jeuk, bevordert rust en een gevoel van welzijn en helpt bij emotionele problemen en nervositeit. 

Barnsteen is goed tegen teken en vlooien, vermindert angst en onzekerheid en helpt dieren die moeite hebben om voor zichzelf op te komen. 

Bergkristal werkt reinigend en vitaliserend en vergroot de concentratie. 

Carneool vermindert futloosheid en jaloezie, bevordert levenslust en is goed voor botten en gewrichten. 

Chalcedoon maakt rustig en heeft een positieve werking op suikerziekte en ademhalingsproblemen en helpt honden die moeilijk alleen kunnen zijn. 

Chrysocolla werkt ontspannend, helpt bij ouderdomsklachten en vochtophoping en helpt een dier om zich meer open te stellen voor nieuwe mensen en dieren. 

Specifiek voor honden: De steen werkt daarom goed bij het afstemming van baasje en hond en kan dus gedragen worden bij het opvoeden (bijvoorbeeld tijdens een honden cursus of training) of als er een verandering plaatsvindt in de samenstelling van de roedel. 

Citrien maakt vrolijk, bevordert zelfvertrouwen, vergroot de uitstraling en kan hiermee leiderschap bevorderen. De steen helpt ook bij spijsverteringsproblemen. 

Specifiek voor honden: Omdat citrien het zelfvertrouwen en de uitstraling van de hond vergroot is deze steen heel geschikt om tijdens een hondenshow te dragen. 

Jade werkt ontgiftend en helpt bij problemen aan het urinestelsel, de blaas en de nieren. 

Specifiek voor honden: werkt rustgevend met name tijdens het reizen (bijv. in de auto). 

Specifiek voor katten: werkt ondersteunend bij blaasgruis. 

Jaspis (dalmatiër) beschermt tegen negatieve energie en heeft een positieve werking op zenuwen, kraakbeen verstuikingen en reflexen. 

Labradoriet zorgt ervoor dat een dier niet alle spanningen van zijn omgeving en de mensen om hem heen in zich opneemt. De steen helpt ook bij problemen met de stofwisseling. 

Lapis lazuli helpt dieren beter luisteren en vermindert onnodig krabben, neurotische gedrag en epilepsie. 

Specifiek voor honden: bevordert het reukvermogen en kameraadschap. Ondersteunt een hond om weer te leren in eerste instantie zijn neus te gebruiken. 

Rode jaspis werkt activerend, ook op de stofwisseling waardoor de eetlust op gang komt. De steen geeft moed en volharding en is goed voor het bloed en de bloedsomloop. 

Rozenkwarts vergemakkelijkt de uitwisseling van liefde, bevordert harmonie en geeft troost. De steen werkt goed bij hart problemen en bij dieren die te dominant zijn. 

hartproblemen, harmonie, troost, makkelijkere uitwisseling liefde, tegen dominantie 

Toermalijn helpt om te aarden, werkt beschermend, ontspannend en geeft zelfvertrouwen. 

Specifiek voor honden: Overactieve en erg angstige honden kunnen baat hebben bij deze steen. 

Specifiek voor katten: Katten met stress gerelateerde klachten kunnen baat hebben bij deze steen. 

Turkoois werkt beschermend, zuiverend, kalmerend, ontstekingsremmend en pijnstillend. http://www.spiritualgarden.nl/Edelstenen/Dieren_en_edelstenen.html

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^