Blafgedrag van Honden

honden encyclopedie > Blafgedrag van Honden

door honden page profiel ToshiToshi

Blafgedrag van Honden

Wat betekent blaffen en hoe kun je ermee omgaan

Turid Rugaas

Taal:
Nederlands

Uitvoering:
2008-Nederland-paperback-103 kleuren foto's-met gratis audio cd-290 gram-met audio CD

Aantal pagina's:
108

Turid Rugaas is over de hele wereld bekend door haar onderzoek naar Kalmerende Signalen bij honden. Haar gelijknamige boek geldt als klassieker in de kynologische vakliteratuur en is in talrijke landen in vele talen uitgegeven.

In het boek (met CD) 'Het blafgedrag van honden' snijdt Turid Rugaas een thema aan dat de gemoederen nogal eens verhit, want de tolerantie die de samenleving heeft te opzichte van blaffende honden neemt in toenemende mate af. Het miauwen van een kat of het hinniken van een paard wordt geaccepteerd, maar van honden verwacht men dat ze overwegend stil zijn.

Hoe komt dat? Blaffen honden echt te veel of worden mensen alleen maar zenuwachtig van een taal die ze niet verstaan. Hoe zou je honden die echt teveel blaffen, en die zelfs hun eigenaren die oprecht van hen houden tot vertwijfeling brengen, zó kunnen trainen dat dit probleem opgelost word?

Turid Rugaas geeft het antwoord op deze en nog veel meer vragen rondom het blafgedrag van honden. Ze onderscheidt verschillende typen geblaf en ze wil ons 'het honds' deze vreemde taal, beter leren begrijpen. Ze zegt: "Dieren hebben gevoel. Ze kennen gevoelens van liefde en aanhankelijkheid, achterdocht en angst, woede en vreugde, teleurstelling en hoopvolle verwachtingen. Die gevoelens delen zij ons ook mee via geluiden die ze maken en het is aan ons die geluiden te leren begrijpen en daarop met gevoel te reageren.

Het boek wordt geleverd met gratis Audio CD ter verduidelijking van verschillende typen blaffen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^