Help, onze hond vermagert!

honden encyclopedie > Help, onze hond vermagert!

door honden page profiel MargreetMargreet

Help, onze hond vermagert!

Een paar maanden geleden postte ik een bericht over Morgaine’s chronische darmontsteking. Morgaine is een Schotse Herder van 9 jaar.
Ze krijgt nu Moderin (Prednison) en dat gaat goed.

Ze is echter in een paar maanden bijna 5 kilo afgevallen. Ze woog 24 kilo en dat was toen te zwaar volgens de dierenarts. Nu weeg ze nog maar 19,9 kilo.

Ze heeft maandenlang geleefd op witvis, vette vis en doperwtjes, terwijl we langzaam probeerden de calorieën op te voeren.

De brokken (Orijen Six Fish) waren ook geen succes, want daar kregen ze allebei diarree van. We hebben al meerdere brokken gegeven in de afgelopen jaren en die verdragen geen van beide honden. Altijd weer diarree.

Morgaine was al allergisch voor alle granen, ook rijst, rund, lam en kip.

Op dit moment krijgt ze Carnibest diabetes Kalkoen en dat gaat heel goed.

Vanaf vandaag krijgt ze 375 gram (3x 125 gram) per dag. Dat geven we op advies van de dierenarts overgoten met kokend water, dat we afgieten.

Ieder bloedonderzoek dat maar enigszins zinvol was, is gedaan. Er is een groot bloedonderzoek gedaan, een gastro-intestinaal bloedonderzoek en een darmonderzoek ene en vitamine onderzoek. Daarin waren geen afwijkingen, behalve dat er een vitaminetekort was aan Foliumzuur door de slechte darmopname. Daar krijgt ze nu tabletten voor. Ook de alvleesklier en TLI zijn getest, dus er is geen alvleesklierprobleem. Alle enzymen waren prima in het bloedonderzoek.

Ze krijgt dagelijks probiotica, Trovet balance vitamines en Glucobest.

Ze is echter door die lange maanden met te weinig calorieën teveel afgevallen en ze is moe, zwak en futloos. Zelfs de dierenarts weet niet meer wat we toe zouden kunnen voegen aan haar voeding om haar weer meer energie en wat extra gewicht te geven.

Het grootste probleem is dat Morgaine geen vetten verdraagt. Ze krijgt 2x daags 5 druppels zonnebloemolie, omdat visolie absoluut niet gaat.

We kunnen dus niet meer olie toevoegen, want de keer dat we dat wel deden, werd ze vreselijk ziek met diarree.

Rauwe Carnibest mag ze beslist nog niet hebben, maar ik zou haar zo graag wat meer energie geven.

Ik weet dat ik veel vraag, maar als jullie deze lijst zien van wat ze NIET mag hebben, kunnen jullie dan nog dingen bedenken die ze WEL mag hebben?
Geen rijst, geen granen, geen rund, lam, kip. Geen rauw voer.

Wij zijn ten einde raad, want een hele korte wandeling zorgt al voor totale uitputting.

Wie heeft er advies? Alvast bedankt voor het mee denken!

Groetjes, Margreet

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^