Dierenarts specialist

honden encyclopedie > Dierenarts specialist

door honden page profiel SjoerdSjoerd

Dierenarts specialist

Net zoals bij artsen bestaan er ook dierenartsen die specialist zijn. De ontwikkelingen in de diergeneeskunde zijn zo breed en uitgebreid dat het niet mogelijk is voor een dierenarts om op elk gebied alle kennis en deskundigheid te verwerven en te onderhouden. Daarom zijn er ook dierenartsen, die zich concentreren op kennis en deskundigheid in een deelgebied van de diergeneeskunde: een specialisme.
Dierenarts-specialist is een beschermde titel. Een dierenarts mag zich alleen specialist of gespecialiseerd noemen na officiële registratie als specialist in het specialistenregister. Om dit te bereiken moet door een dierenarts eerst een jarenlange specialisatie-opleiding worden doorlopen en met succes worden afgesloten, vaak met een examen. Tegenwoordig worden veel dierenarts-specialisten op Europees niveau getoetst, waardoor zij een Europees specialistendiploma kunnen verwerven. In veel specialismen worden ze dan "Diplomate" genoemd; ze worden dan lid van een Europees College van veterinair specialisten.
Er bestaan diverse specialismen, voorbeelden hiervan zijn chirurgie, inwendige ziekten, radiologie, pathologie en oogheelkunde.
Het is voor een dierenarts zonder deze officiële status dus niet toegestaan zichzelf "specialist" of "gespecialiseerd" te noemen, of het logo voor "dierenarts-specialist" te voeren. Het is dierenartsen, die geen specialist zijn, wél toegestaan zich bijvoorbeeld chirurg te noemen, zolang ze maar niet de indruk wekken specialist te zijn.
Een specialist is te herkennen aan het logo "dierenarts-specialist" en/of aan de officiële Europese titel.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^