vachtbroei.

honden encyclopedie > vachtbroei.

door honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

vachtbroei.

Vachtbroei.... staan we niet zo snel bij stil.

Wat is vachtbroei ?
Wanneer het warm wordt, gaan we massaal de honden verkoelen, vooral langharige honden die een behoorlijke dikke vacht hebben.
Zwemmen, nat houden, de hond goed nat houden, dat is immers een goeie verkoeling voor de hond.
Zeker waar, maar als er een broeierige dag ontstaat en er geen goeie mogelijkheid is om de hond na de zwempartij goed te drogen, krijgt deze hond..vachtbroei.

De vacht blijft dan te lang nat, ze gaan nat slapen, brengen de nacht door met een natte vacht.
Heel langzaam droogt de vacht dan op, en wat bemerken we de volgende dag ?
De vacht is samen geklit, geeft dikke proppen van het opgedroogde haar, vele bemerken dan nog niets op dat moment, de hond is immers droog.

Maar dan, de hond gaat klauwen aan zijn vacht, krabben, en wij gaan de borstel gebruiken, de kam, en dan bemerken we dat de vacht op vele plekken is samen geklit.
 Er ontstaan viltplakken, die met geen mogelijkheid meer uit elkaar te kammen zijn.

Vachtbroei vookomen
Door altijd de hond als de zwempartij achter de rug is, en er geen mogelijkheid is om de vacht goed te laten doorluchten, zo snel mogelijk te laten drogen, gebruik een goeie zeem, en haal zoveel mogelijk water ermee weg. een zeem is tien keer beter dan een handdoek.

Ga er savonds nog mee lopen, en zorg dan dat de vacht droogt , gebruik ook de borstel nog voor het slapen gaan, borstel de vacht zo doorluchtig mogelijk.

Nog een hele goeie tip: een waterblazer, door het blazen door de vacht, komt er een goeie doorluchtigheid, en krijg je geen ..vachtbroei.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^