Leuke honden weetjes

honden encyclopedie > Leuke honden weetjes

door honden page profiel DreamteamDreamteam

Leuke honden weetjes

Een paar leuke weetjes over honden.
Wat is het slimste hondenras ter wereld?

De 10 intelligentste hondenrassen:
1. Border collie
2. Poedel
3. Duitse scheper
4. Golden retriever
5. Doberman pinscher
6. Sheltie
7. Labrador retriever
8. Vlinderhondje
9. Rottweiler
10. Australische veedrijvershond

Wist je dat er honden zijn met een blauwe tong?
De chowchow heeft een blauwe tong. zijn achterpoten zijn recht en lijken op die van een kat. De chowchow komt oorspronkelijk uit China.

Wist je dat er honden zijn die niet kunnen blaffen?
De basenji uit centraal Afrika kan alleen geluiden uitstoten die meer op een soort gejodel of op het huilen van een wolf lijkt.

Wist je dat een hond beter kan ruiken dan een mens?
Een hond ruikt 10.000 keer beter dan een mens. Hun reukhersenen zijn 10% groter dan bij ons en net zoals katten hebben honden een orgaan met de naam Jacobson waarmee ze via de bek geuren kunnen proeven. Het is dan ook niet vreemd dat sommige speurhonden voor de douane en de politie werken. Ze kunnen koffers met drugs en bommen opsporen en ze kunnen een hulp zijn bij het terugvinden van vermiste personen. Hun ogen zijn dan weer een stuk slechter.

Wat is het grootste hondenras ter wereld:
de Deense dog, de dobermannpinscher, de sint-bernardshond, of de Ierse wolfshond? Het grootste hondenras ter wereld is de Ierse wolfshond. Zijn schouderhoogte is bijna één meter.

Kunnen een chihuahua en een Deense dog met elkaar paren?
Als beide dieren loops zijn dan kan het zijn dat de chihuahua en de Deense dog met elkaar willen paren. Dat de een nou groter is dan de ander heeft totaal geen invloed op de ‘aantrekkingskracht’ tussen beide rassen. Bij het paren zelf kunnen ze wel problemen kunnen krijgen en de vrouwelijke chihuahua kan er zelfs het leven bij laten. Zou de chihuahua toch zwanger raken van een Deense dog, dan zou ze de te grote puppies onmogelijk kunnen dragen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^