dogfrisbee

honden encyclopedie > dogfrisbee

door honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

dogfrisbee

Waarom dogfrisbee:Dogfrisbee is fun en een ontzettend leuke sport voor hond en baas!
Dogfrisbee is een manier om de conditie van zowel hond als baas optimaal te houden of zelfs te verbeteren.
Het is goed voor de opbouw en in stand houden van een stevige spiermassa, wat weer goed is voor het natuurlijke afweermechanisme, het biedt optimale bescherming van de gewrichten.Dus het verbeteren van de algehele gezondheid!
Het leren gooien met de schijf, die vervolgens door de hond gevangen wordt, is een uitdaging.
De relatie baas-hond wordt versterkt, doordat je er samen plezier in beleeft.

Voor wie is dogfrisbee:
Als je er veel tijd, energie en geduld in steekt, is deze sport voor bijna alle hondenrassen geschikt. Je zult altijd rekening met je hond moeten houden en goed kijken of hij het nog aan kan.
Grote zware rassen laat je alleen op de grond werken en rassen met korte neuzen, daar ga je niet intensief mee trainen.

Waar kun je trainen:Eigenlijk kun je overal trainen, mits de ondergrond zacht (gras of zand) en vlak (zonder kuilen) is.
Train je bij een opgeleide instructeur dan staat plezier en veiligheid voorop. Iedereen krijgt individuele begeleiding.

Waarmee frisbee je:Frisbees kun je overal kopen, zelfs in een dierenspeciaalzaak. Toch zijn deze frisbees niet geschikt voor honden.
Voor honden gebruik je alleen de schijven. Deze zijn van zacht kunststof die je kunt dubbelvouwen. Scherpe randjes of uitsteeksels kun je bij deze frisbees repareren met een mesje of schuurpapier. Je werkt altijd met minimaal 2 schijven en deze wissel je af, anders wordt het een apporteerspelletje.
Wanneer de rand is gescheurd is de frisbee kapot en mag hij niet meer gebruikt worden. Zo'n frisbee fungeert als wapen wanneer hij door de lucht zweeft.

Welke onderdelen heb je:Freestyle is een show van 2 minuten die je zelf in elkaar moet zetten. Je krijgt 7 frisbees en er zijn geen verplichte oefeningen. Je bepaalt zelf welke oefeningen je achter elkaar gaat doen. Dit alles gebeurt op muziek die bij jou en de hond past.
Tijdens de wedstrijd voer je twee keer een freestyleshow op.

Toss & Fetch is een onderdeel waar je maar 1 schijf mag gebruiken. Je krijgt 90 seconden de tijd om de schijf zo vaak en ver mogelijk te gooien zo dat de hond hem nog kan vangen. Hoe verder de worp hoe meer punten je ervoor krijgt.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^