FAQ trimmen

honden encyclopedie > FAQ trimmen

door honden page profiel ToshiToshi

FAQ trimmen

Op welke leeftijd kan een puppy voor het eerst getrimd worden?
Het beste is als de pup ongeveer 3 maanden oud is, wacht er ook niet te lang mee omdat dit ook bij de socialisatie hoort van een pup. De meeste mensen wachten te lang voor een eerste trimbeurt, met als gevolg dat de pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring krijgt met het trimmen.
Kan een hond naar de trimsalon als het koud weer is?
Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het koud weer is. De meeste mensen wachten dan om hun hond te brengen, maar als het koud weer is en de hond is getrimd is het natuurlijk niet de bedoeling dat de mensen met het uitlaten van de hond dan een half uur staan te kletsen terwijl de hond dan stilstaat, zolang de hond in beweging blijft is er niets aan de hand.
Doet het plukken van een hond pijn?
Als de vacht plukrijp is heeft de hond er absoluut geen pijn van, de meeste vinden het zelfs prettig omdat de rijpe vacht ook meestal jeuk met zich mee brengt vinden de honden het dan niet erg om geplukt te worden. µ
Wordt mijn hond verdoofd tijdens de behandeling?
Waar deze sprookjes vandaan komen weten wij ook niet, maar de vraag komt regelmatig tevoorschijn. Natuurlijk wordt uw hond niet verdoofd tijdens de behandeling, want trimmers moeten honden staand op tafel hebben,  een hond die knock–out ligt op de trimtafel is niet te bewerken. Waarom deze vraag gesteld wordt is volgens mij te wijten aan het feit, dat de hond na de trimbeurt helemaal bekaf is. Je moet jezelf eens voorstellen om ongeveer 2 uur achter elkaar te staan, daar word je wel moe van, en als de honden dan thuis komen vallen ze meteen in een diepe slaap.
Wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?
Ja meestal wordt de hond vastgezet op tafel, dit puur voor de veiligheid van uw hond, zodat ze er niet van afspringen met alle gevolgen van dien. Dit wil niet zeggen dat het altijd gebeurt. Als honden tafeltraining gehad hebben is dit niet nodig. Dus het is bij ons in de trimsalon niet de standaardprocedure omdat het geheel afhankelijk is van de hond.
  Kan je ook terecht om alleen nagels te knippen?
Ja natuurlijk kunt u bij ons dan ook terecht. Veel mensen laten dit bij de dierenarts doen terwijl je dit ook in de trimsalon kunt laten doen.
Hoe zit het met honden in de zomer?
De vraag die we dan veel krijgen is om de honden maar eens lekker kort te scheren omdat het warm weer is, maar wat de meeste mensen vergeten is dat de vacht van de hond zowel beschermt voor de kou maar ook voor de warmte. Dus laat niet zo vlug je hond lekker kort scheren, want ook honden kunnen verbranden door de zon... VERGEET DAT NOOIT!!!
Kan ook een kortharige hond terecht in een trimsalon?
Ja, de meeste mensen denken dat kortharige honden niet naar een trimsalon kunnen. Maar wat denk je als deze honden aan de rui gaan, of zelfs het gehele jaar door ruien, ook hierin kan de trimsalon een uitkomst bieden, zodat de kortharige honden eerder door de ruiperiode komen en dus minder haren verliezen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^