Kruiden voor de hond

honden encyclopedie > Kruiden voor de hond

door honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

Kruiden voor de hond

Veel van ons zijn de weg naar de natuur en naar dat wat uit de natuur komt kwijt geraakt.

Via ons treft dat ook onze honden want veel honden moeten het doen met een kunstmatig geproduceerd droog brokje waar 'alles' in zit wat ze nodig hebben en daarmee ook wat ze niet nodig hebben.

Als alles in de droge brokken zit wat ze nodig hebben hoe komt het dan toch dat er zo veel honden problemen hebben met ontlasting, huid, haar, maag, darmen en zo meer.

Dat komt omdat het natuurlijk helemaal niet gezond is om alles in zo'n droog brokje te stoppen. Voor een keer is het niet erg om zo'n brok te eten, wij eten immers ook niet altijd wat we moeten eten maar als we doorgaans gezond eten hebben we reserves in ons lichaam die die uitschieter die we wel eens maken op kunnen vangen zonder veel schade te berokkenen aan de weefsels. Als we echter iedere dag naar de Mc Donalds, de Pizzahut oid zouden gaan wordt het een ander verhaal en zo is dat ook met onze honden en hun kunstmatige brokken voeding.

Gelukkig voeren steeds meer mensen hun hond verse voeding.

Wat wij doen is groenten pureren voor onze honden en die door het vlees mengen.

In onze grote tuin hebben wij kruiden gezet van uiteenlopende aard en de honden kunnen daar zelf van snoepen als ze willen en dat willen ze!

Als je geen grote tuin hebt kun je ook kruiden in plantenbakken zetten.

Wat hebben wij in onze tuin:
Brandnetels waar ik de jonge toppen uit knip en even aankook zodat ze niet meer prikken, vervolgens pureer ik ze. Rijk aan vele werkzame stoffen en mineralen (o.a. ijzer, kiezelzuur). Het werkt urine afdrijvend en bloedzuiverend. Versterkt bindweefsel, haren en huid. Als brandnetels niet zouden prikken zouden dieren ze veelvuldig eten.
Citroenmelisse Zorgt voor een goed verlopende spijsvertering. Stimuleert een goede ontspannen werking van maag en darmen. Voorkomt brandend maagzuur en winderigheid.
Duizendblad Heeft vele positieve eigenschappen. Stimuleert sterk de afgifte van spijsverteringssappen (onder andere maagsap en gal) waardoor de spijsvertering volledig en goed verloopt. Er kunnen zich geen reststoffen in het lichaam ophopen. Hierdoor ontstaan er geen gifstoffen, die het lichaam kunnen belasten. Het bevordert de eetlust,  de lever en de nierfunctie.
Guldenroede Stimuleert sterk de uitscheiding van afvalstoffen door de nieren. Het is een reinigingskuur. Zeer effectief bij urineweginfecties/blaasontsteking, maar ook bij huidaandoeningen en stijfheid van spieren en gewrichten.
Heermoes Bevordert de nierwerking en daarmee de uitscheiding van urine en dus afvalstoffen. Daarnaast is heermoes zeer rijk aan kiezelzuur (silicium). Kiezelzuur is een zeer belangrijk onderdeel van huid en haren, maar het versterkt ook gewrichtskapsel en kraakbeen!
Marjoraan Stimuleert op milde wijze de afgifte spijsverteringssappen en de uitscheiding van afvalstoffen via de nieren (urinedrijvend).
Paardenbloem aansterkend, bloedzuiverend, eetlust opwekkend, galsecretie-
bevorderend, spijsvertering bevorderend, laxerend, urinedrijvend, vitamine C
aanvullend.
Peterselie
Peterselie bevat ijzer, calcium, fosfaten en veel vitamine A en C., het werkt
zwellingverminderend, aansterkend, bloedzuiverend, kalmerend, vochtafdrijvend
en stimuleert de bloedsomloop.
Mierikswortel Wormverdrijvend, hoest dempend, stimulerend, bij koorts & griep en windgallen.Basilicum. Bacteriedodend, schimmeldodend, bij hoesten, verstopping en verteringsproblemen.Echinacea. Verhoogt en stimuleert het afweersysteem.
Goudsbloem (Calendula)  Calendula wordt nu ook veelvuldig gebruikt voor huid- en darmproblemen. Het bevat essentiële oliën en provitamine A.
Guldenroede expectorans, ontsteking-remmend, samentrekkend, urinedrijvend, wondhelend.
Kamille aansterkend, antiseptisch, kalmerend, kramp-opheffend, ontstekingremmend, pijnstillend, spijsvertering bevorderend.
Kleefkruid eetlust-opwekkend, ontsteking remmend, urine drijvend, wond helend, samentrekkend, schonend.
Marjolein / Oregano. Bij verteringsproblemen als diarree, bij hoesten en tegen parasieten als wormen.
Moerassprirea gewrichtspijn verlichtend, aansterkend, kramp-opheffend, samenstrekkend, urine drijvend, wond helend, zweetdrijvend.
Rode klaver expectorans, aansterkend, diuretisch, anti-biotisch,
ontstekingremmend, bacteriedodend, samentrekkend, kalmerend, tonisch.
Rosa Canina (Hondsroos) Rozebottels zijn een belangrijke bron van vitamine B3,C,E en K. Ze worden nog steeds tot thee, siroop en vruchtendranken verwerkt.
Rozebottel werkt opwekkend, versterkend en licht laxerend, hoog gehalte vitamine C.
Tijm aansterkend, antiseptisch, darmgas verdrijvend, doorbloeding
bevorderend, eetlust opwekkend, hoestdempend, kramp opheffend, spijsvertering
bevorderend,urine drijvend, slijm oplossend, wond helend, wormverdrijvend.
Valeriaan verdovend, kalmerend, kramp-opheffend, spanning verminderend, laxerend, koorts verlagend, worm bestrijdend.
Weegbree bloedzuiverend, expectorans, samentrekkend, urinedrijvend,
verzachtend, wondhelend, zwellingverminderend.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^