Sterrenbeeld honden

honden encyclopedie > Sterrenbeeld honden

door honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

Sterrenbeeld honden


Sterrenbeelden westerse astrologie

21 maart t/m 20 april Ram

21 april t/m 20 mei Stier

21 mei t/m 21 juni Tweelingen

22 juni t/m 23 juli Kreeft

24 juli t/m 23 augustus Leeuw

24 augustus t/m 23 september Maagd

24 september t/m 23 oktober Weegschaal

24 oktober t/m 22 november Schorpioen

23 november t/m 22 Boogschutter

23 december t/m 20 januari Steenbok

21 januari t/m 18 februari Waterman

19 februari t/m 20 maart VissenZonnetekens zijn gemakkelijk te achterhalen. Weten wanneer uw hond is geboren is hiervoor al voldoende. Het zonneteken vertelt iets over de ware aard van het beestje en over de gezondheid.

Ram
Uw hond is energiek en actief (een echt Rammetje) en kan flink doordrammen. Eigenlijk is de hond wat strijdlustig. Om deze dappere hond kun je niet heen en liefst laat de hond dat ook meteen merken. De hond wil de leiding nemen met deze dominante eigenschappen, ook de baas krijgt te maken met deze sterke wil. Het is een pittige hond, die je mee kunt nemen op een sportieve vakantie.
Stier
Uw hond is trouw en koppig. De lobbes wordt niet gauw kwaad, maar houdt het wel lang vol als het eenmaal zo ver is. Deze hond is gehecht aan spulletjes en speeltjes en heeft vaste gewoontes. Lekkere hapjes zal de hond zeker niet versmaden, dus let op het dieet. Een kuddedier, dat wel, dus niet te lang alleen laten. Wie van een rustige hond houdt kiest voor een Stier.

Tweelingen
Deze hond is speels van aard en vrolijk, maar ook een beetje nerveus. Er is altijd wel drukte om de hond heen en zo niet, dan zorgt de hond zelf wel voor de nodige afleiding. Het is een slim beest dat graag iets nieuws leert en van alles probeert (ook met blaffen) om contact te zoeken. Deze hond laat je niet thuis maar neem je mee op bezoek. Dit is een hond die onderweg nieuwsgierig alle passanten wil besnuffelen. Ook speelt hij of zij graag met andere honden. Wie een hond graag iets wil leren, kiest voor een Tweelingen.

Kreeft
Dit is een hond met een huiselijke aard. Hecht sterk aan het gezin en aan de baas. Het is een hond die liever thuis blijft dan mee op bezoek gaat. Het is een hond die het goed doet in een grote tuin om het huis heen. De maag van deze hond kan gevoelig zijn, dus geef de hond het vertrouwde eten mee als hij gaat logeren. Het is een echte familiehond die het niet leuk vindt om van het gezin gescheiden te worden. Maar als je deze hond goed verzorgd in een prettig nestje laat wil hij daar bijna niet meer uit. Wie graag voor een hond zorgt kiest voor een Kreeft.

Leeuw
Deze hond is een trotse, wat dominante hond. Als de hond in de buurt is zal iedereen dat weten. De hond vraagt veel aandacht en heeft meestal een vrolijk humeur. Krijgt de hond deze aandacht niet op een positieve manier, dan maar kwaadschiks! Dan kun je de hond niet meer uit het oog verliezen omdat het anders mis gaat. Het is een beetje ijdele hond die het prettig vindt om geborsteld en gekamd te worden. Voor de gezondheid heeft deze hond veel complimentjes en buitenlucht nodig. Een mooie outfit wordt door deze hond zeer op prijs gesteld! Wie graag met een hond pronkt kiest voor een Leeuw.

Maagd
Dit is het soort hond dat aan komt dragen met de krant of de sloffen. Een hond die weinig moeite heeft met doen wat er gezegd wordt, behalve als het gaat om kleine dingen die dan ook precies zo moeten gaan of zijn als deze hond wil. Het is een kieskeurige hond als het om eten gaat, om de schikking van de kussens in de mand of om het juiste moment van de dag om uit te gaan. Deze hond reageert sterk op voedingsmiddelen, dus let op met het eten. Wie graag een inschikkelijke hond heeft en zelf graag de puntjes op de i zet, kiest een Maagd.

Weegschaal
Dit is een hond die meestal erg vriendelijk en aardig is. Een gezelschapsdier dat zich graag inlikt bij de baas. Deze hond is niet graag alleen, integendeel. Alles doet hij graag samen met de baas, de gezinsleden of met andere huisdieren. Het is vaak een mooie hond die aandacht besteed aan het uiterlijk. Je ziet deze hond dan ook trots zijn op een mooie nieuwe halsband. Heeft behoefte aan een prettige atmosfeer en is van slag als er spanningen in de omgeving zijn. Laat deze hond maar niet kiezen, want dat is te moeilijk! Wie van een goede sfeer en comfort houdt kiest voor een Weegschaal.

Schorpioen
Dit is een type van ruwe bolster, blanke pit. Deze hond komt heel stoer en dapper over en is toch heel kwetsbaar. Een fanaat met de bal of in het bewaken van het huis. Snel uitgedaagd en dan hevig reagerend. Soms is deze hond wantrouwig, maar als hij of zij je eenmaal mag kun je geen kwaad meer doen. Door dit alles is de hond van tijd tot tijd doodmoe. Met deze hond kun je je in duistere buurten wagen want deze hond gaat er helemaal voor om je te bewaken. Maar zorg er wel voor dat er van tijd tot tijd rust is om te herstellen.Wie zelf ook een waaghals is kiest voor deze moedige Schorpioen.

Boogschutter
Dit is een hond die graag buiten is en het leuk vindt om los te lopen. Lekker op verkenning en op jacht en lekker erop uit. Als de hond veel binnen moet blijven wordt hij of zij nerveus en jachtig. Deze hond zal niet altijd meteen luisteren, want hij of zij maakt zelf wel uit hoe of wat. Toch is het een hond waarop je kunt vertrouwen. De baas van deze hond moet wel zeker weten dat hij of zij de baas is en vooral consequent blijven. Anders gaat de hond zelf beslissingen nemen of duidelijk aangeven hoe het zou moeten. Dat maakt het weer wel tot een geschikte speur- of reddingshond. Wie zelfvertrouwen heeft en van de buitenlucht houdt kiest voor deze hond.

Steenbok
Dit een harde hond met uithoudingsvermogen, geschikt om mee te lopen op bergtochten of om mee te werken met de boer. Een taaie hond die van simpele dingen houdt. Een beetje moeilijk te benaderen en stug, maar trouw aan de baas en aan het gezin. Een saai beest? Dan ken je de Steenbokhond niet goed. Deze hond kan ineens laten blijken gevoel voor humor te hebben door iets geks te gaan doen. Wie een hond zoekt waar hij van op aan kan kiest voor de Steenbok. Wie zelf houdt van orde en regelmaat heeft hier een goede hond aan.

Waterman
Dit is een vriendelijke en gezellige hond. Er zitten allemansvriendjes bij de Watermanhonden, maar ook honden die een selectief gezelschap verkiezen. Maar uiteindelijk zijn en blijven het honden met gemeenschapszin. Ze spelen graag met andere honden, maar niet te lang. Ze kunnen ook best even alleen zijn of vanuit de mand rustig toekijken. Ze reageren zelden overtrokken, meestal zijn ze wat lakoniek. Ze schrikken niet snel op. Toch kunnen ze nerveus worden, als ze te vaak worden aangehaald, bijvoorbeeld. Laat ze vooral een beetje vrij! Wie er zelf ook niet van houdt steeds betutteld te worden neemt een Watermanhond als vriendje!

Vissen
Dit is een hond die je gemakkelijk kunt beïnvloeden en die sterk reageert op de baas. Een gehoorzame hond, op zijn slechtst zelfs slaafs. Deze hond moet je bijna leren voor zichzelf op te komen. Als de hond dat niet kan, dan vlucht hij of zij weg onder de struiken of ver weg van huis en haard. Dan wordt het een zwerfhond. Het is een hond die zo nu en dan rust wil of alleen wil zijn. Geen hond voor een druk gezin!

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^