Hond in bad

honden encyclopedie > Hond in bad

door honden page profiel  G & M G & M

Hond in bad

Honden moeten niet vaker dan absoluut noodzakelijk is, in bad gaan, want daardoor worden natuurlijke oliën uit de huid verwijderd en de vacht kan er dof van worden. Sommige eigenaars zijn gevoeliger voor "hondenluchtjes" dan anderen, en sommige honden rollen graag in onaangenaam ruikende substanties.
Voordat u uw hond laat kortwieken, kunt u hem beter eerst in bad doen, dan is het haar gemakkelijker te behandelen. 

Wat heeft u nodig?

Hondenshampoo, handdoeken een teiltje om water uit te gieten (of een tuinslang). Wat ook heel handig is om te gebruiken is een flesje met bidonsluitig. Hier kunt u een klein beetje shampoo in doen en aan vullen met water. Zo gebruikt u minder shampooen het verdelen over de vacht gaat dan veel gemakkelijker.
Grote honden kunnen beter in de badkuip gewassen worden of als het mooi weer is, buiten.

Doe ongeveer 6 cm warm water in het bad, en begin met de oren. Het beste kunt u hiervoor watjes gebruiken.
Een rubberen mat voorkomt een glijpartij.

Giet warmlauw water over de hond zijn vacht, begin aan de achterkant van de hond en werk naar voren toe.Zorg ook dat de poten goed gewassen worden.

Masseer de shampoo tegen de haren in, totdat deze gaat schuimen. Het verstandigste is om de hond 2 keer te wassen. De eerste keer is een korte snelle was. De tweede keer laat u de shampoo wat langer in de vacht zitten. je merkt nu ook dat de shampoo beter zijn werk doet.  Daar na zeer goed uitspoelen.

Wrijf met een beetje shampoo in uw hand de kop in, let er op dat er geen shampoo in de bek en de ogen komt.
Spoel daarna de kop af.

Spoel de rest van het lichaam af met warm water tot dat alle zeepresten verwijdert zijn.
Knijp daarna zoveel mogelijk water uit de vacht. Til hem uit het bad en wikkel hem in een handdoek. Wrijf hem stevig droog.

Mocht uw hond het toelaten kunt u een haardroger gebruiken op de laagste stand.
Langharige honden moeten met een borstel gedroogd worden, net als bij de kapper. Anders gebruikt u gewoon meerdere handdoeken om hem droog te krijgen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^