Socialisatie

honden encyclopedie > Socialisatie

door honden page profiel hoevehoeve

Socialisatie

Socialisatie met mens en dier

Dit is het proces waarbij puppies leren omgaan met alle soorten dieren en mensen (waaronder kinderen van alle leeftijden).

De basis van een goede socialisatie kan het beste plaatsvinden in de "Socialisatie Fase". Dit is de periode vanaf een leeftijd van ongeveer 4 weken tot een leeftijd van 12 weken waarin een pup het meest gevoelig is voor nieuwe indrukken. Om deze reden is de leeftijd tot twaalf weken ideaal om een puppy te laten socialiseren. Uw moet uw pup echter blijven socialiseren tot het moment dat hij een evenwichtige volwassen hond is geworden.

  • Het is belangrijk dat uw pup in de Socialisatie Fase met een verscheidenheid van mensen en dingen in contact komt. Hij moet leren kennismaken met uw familie en vrienden maar ook met vreemde mensen Het is met name belangrijk dat uw hond in contact komt met kinderen.
  • Om later problemen met andere honden te voorkomen is het van belang dat uw pup regelmatig met andere honden kan spelen. Een goede manier om dit te bewerkstelligen is om met uw pup een puppycursus te volgen. Dit is de ideale plek voor pups om de sociale vaardigheden van hun soort te verwerven.

Behalve met andere pups is het voor uw puppy ook belangrijk met volwassen honden te spelen. Deze volwassen honden leren uw pup de "hondentaal" bij en de pup leert zo hoe hij moet omgaan met verschillende honden en situaties, wat problemen op latere leeftijd kan voorkomen.

  • Buiten omgang met volwassen mensen, kinderen en andere dieren is het voor puppies belangrijk kennis te maken met de geuren, kleuren, geluiden en gebeurtenissen van ons dagelijks leven. Willen puppies een gelukkig bestaan als huisdier hebben, dan moeten ze wennen aan alles wat zich in huis voordoet, bijvoorbeeld aan bezoek, stofzuigen en het geluid van de telefoon, maar ook aan het alleen thuisblijven. Ook moeten zij wennen aan ervaringen buitenshuis, zoals het meerijden in de auto, wandelingen in de stad of op het platteland en een bezoek aan de dierenarts.

Als u de puppy mee naar huis neemt, stelt u een geleidelijk drukker wordend schema op, waardoor hij kan kennis maken met mensen, dieren en zijn omgeving. Probeer iedere dag iets anders met uw puppy te ondernemen. Zorg er echter voor dat het de puppy niet te veel wordt. Doe verschillende keren per dag even iets met hem, dan wordt hij niet te moe.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^