Onder mijn hoede

honden encyclopedie > Onder mijn hoede

door honden page profiel ToshiToshi

Onder mijn hoede

Ronduit schitterend! Voor dit boek heb ik mijn nachtrust onderbroken omdat ik het niet aan de kant kon leggen. Op alle fronten wat je van een auteur kunt verwachten voldoet dit boek.
Zelfidentificatie met het personage, het verhaal is emotioneel vol geladen, daarnaast wordt het verhaal geschreven met opbouwende spannende actie momenten, en onderbroken met pauzes om als lezer zelf op adem te komen.
Qua schrijfstijl leest het heerlijk weg. Prima perspectiefwisseling. Zelfs van de hond die een belangrijke rol speelt in dit boek. De auteur neemt wel personages met uitschieters voor de perspectiefwisseling. Een anorexia patiënt, een personage die lijdt aan synesthesie.
Het hoofdpersonage Rocky krijgt te maken met rouwverwerking nadat haar man Bob overlijdt aan een hartaanval. Hoewel ze zelf psycholoog is blijkt rouwverwerking toch niet zo gemakkelijk te zijn.
Tijdens het lezen van het verhaal komen de verschillende fases van verwerking heel goed naar voren. De fase van acceptatie en het verdriet van los laten met misschien een kleine opening naar nieuwe liefde?
Uit dit verhaal blijkt wel weer dat een hond een uitstekende therapeutische uitwerking kan hebben. Eerst helpt de hond zijn manisch depressieve bazin, vervolgens weet hij Rocky te helpen om over het verlies van haar echtgenoot heen te komen en tot slot weet hij zelfs het buurmeisje van Rocky weer tot eten te begeleiden die aan anorexia lijdt.
Dit boek bevestigt weer dat viervoeters voor veel mensen hun steun en toeverlaat is. Welke hondenliefhebber zal dat niet beamen?
Onder mijn hoede
Auteur: Jacqueline Sheehan
Uitgeverij: Unieboek
Paperback, 288 pagina's
Prijs: € 16,95
Recensie: Inge Arons

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^