oefening zit met clicker

honden encyclopedie > oefening zit met clicker

door honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

oefening zit met clicker

De oefening zit met de clicker

Ik ga hier in stappen uitleggen hoe je je hond kunt laten zitten op commando met de clicker.

Stap 1: Bij stap 1 hoef je nog geen commando te geven. Als je hondje gaat zitten click je en geeft je een beloning. Je zegt en doet nog steeds niks. Je clickt alleen als je hondje uit zichzelf gaat zitten.

Stap 2: Als je hondje het snapt en steeds gaat zitten, omdat hij weet dat hij dan een click en beloning krijgt kun je verder met het koppelen aan een commando.

Stap 3: Nu zeg je op het moment dat je hondje gaat zitten zit en click je als hij gaat zitten. Als je dat dan een paar keer heb gedaan en je denkt dat je hondje het snapt ga je hem afleiden of even een rondje lopen, daarna doe je nog een keer zit.

Stap 4: Nu je weet dat hij op commando kan zitten ga je bijv. als je aan het lopen bent stoppen en zit zeggen. Als je hondje het dan ook kan heeft je hondje het zitten door.

Dit is mijn uitleg zo heb ik het mijn hond geleert op commando te doen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^