relatie tussen mens en hond

honden encyclopedie > relatie tussen mens en hond

door honden page profiel rob van daalrob van daal

relatie tussen mens en hond

Een hond maakt zijn bedoelingen overwegend duidelijk door middel van lichaamshoudingen. De mens overwegend door middel van geluid. Hier zit meteen het grootste struikelblok voor de baas/hond verhouding.en de oplossing. De hond kan zich niet verplaatsen in de gedachten van een mens maar wij zouden het in ieder geval kunnen proberen.
Door een bepaalde houding aan te nemen kunnen wij aan de hond laten zien wie de leiding in handen heeft op een natuurlijke manier. Uit onze houding kan de hond afleiden of wij zelfverzekerd of angstig zijn. Initiatief of dominantie tonen. De hond kan uit onze uitstraling opmaken wat onze bedoelingen zijn maar ook andersom. Wij kunnen ook uit het gedrag van de hond bepalen wat zijn bedoelingen zijn. Dat betekent dat de mens en de hond elkaar kunnen begrijpen. Wellicht op een eenvoudig niveau maar een hond denkt ook eenvoudig. Een hond maakt combinaties tussen dit en dat en kiest vervolgens hetgeen hem het meeste voordeel oplevert. De hond peinst niet over het verleden denkt zeker niet over de toekomst maar leeft uitsluitend in het nu. Zijn hersens slaan alle ervaringen op en samen met het erfelijk materiaal bepaalt dat zijn gedrag.
De omgang met je hond bestaat uit een constante stroom van momenten. Waarin keer op keer bepaalt wordt waar je je bevindt in de rangorde. Je positie kan in elke situatie veranderen en draagt bij in de algemene verstandhouding met je hond.
Probeer eens het volgende, leg je hand op de rug of schouder van de hond niet aaien alleen aanraken. De ene hond zal weglopen de ander gaat vervelend doen geeft niks gewoon laten gaan. Doe dit meerdere keren op een dag vooral niet dwingen of aanhouden als de hond niet wil. Na verloop van tijd gaat de hond ook kontakt zoeken met jou. Hij gaat deze aandacht prettig vinden en zal zodra je je hand op zijn schouder legt naar je gaan kijken. Praat niet tegen de hond maar kijk hem alleen vriendelijk aan. Nu heb je de basis voor een natuurlijke verstandhouding met je hond.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^