Verlatingsangst

honden encyclopedie > Verlatingsangst

door honden page profiel Hielko OphoffHielko Ophoff

Verlatingsangst

Eén van onze hondjes ontwikkelde verlatingsangst. Tijdens onze afwezigheid ging ze zo nu en dan janken. Een paar minuten achter elkaar, dan een tijd niet, en dan weer. Net zo lang tot er weer iemand thuis kwam. Haar metgezel werd onrustig van haar gejank en begon dan te blaffen. We hebben het een aantal keren opgenomen en het was niet leuk om te horen. Duidelijk dat onze honden zich niet prettig voelden! 


Na verschilende oplossingen geprobeerd te hebben (waaronder de d.a.p. feromonen, radio aan, speeltjes, vooraf moe maken, etc.) wisten we niet meer wat te doen. Niets hielp. Tot we probeerden onze stemmen te laten klinken op het moment dat de hondjes begonnen met janken of blaffen. Daarvoor hadden we niet echt iets, en hebben we een app gemaakt voor op onze tablet. Die reageert als wij afwezig zijn met een vooraf opgenomen geruststellend commando, zodra één van de hondjes begint met blaffen of janken.


We waren helemaal verbaasd over het resultaat. Het hondje met verlatingsangst ging niet meer janken. De eerste dagen soms nog even een poging, daarna zelfs dat niet meer. Blijkbaar heeft ze het idee dat we er toch zijn, ook al ziet ze ons niet. De andere hond wil nog wel eens aanslaan als er iemand voorbijloopt met een hond. Maar dat blijft nu beperkt tot een korte blaf. De app reageert en de hond wordt weer rustig. 

Omdat het zo'n succes was, hebben we de app beschikbaar gesteld voor anderen. En een kleine website gemaakt met meer info: http://www.appyhapps.nl De app is uit te proberen, wie weet kan het andere honden met verlatingsangst ook helpen! Behalve onze hond, waren ook onze buren blij verrast dat de honden stil blijven wanneer we weg zijn.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^