stokken

honden encyclopedie > stokken

door honden page profiel neophyteneophyte

stokken

Stokken
Vreemde voorwerpen in de bek en de keelholte kunnen tot levensbedreigende verwondingen leiden, vooral wanneer er een groter bloedvat geraakt wordt of de ademhaling bemoeilijkt wordt.
 Vaak verwonden honden zich wanneer ze met stokken aan het spelen zijn of wanneer de baas een stok voor ze weg gooit. Als de hond de stok wil pakken, blijft de stok met de ene kant in de grond staan en de andere kant schiet in de keel van de hond. Ook kan er iets tussen de tanden of in de keel komen vast te zitten.
Soms heb je als baas niets in de gaten, maar de hond heeft plotseling geen zin meer om te spelen, speekselt hevig en bloedt soms uit de bek. Vastzittende voorwerpen probeert de hond weg te krijgen door met zijn poten over zijn snuit te wrijven. Wanneer het voorwerp tussen de tanden vast zit, kunt u het voorzichtig trachten te verwijderen. Houdt er rekening mee dat de hond in dit soort situaties wel eens wil bijten. Bij moeilijk verwijderbare voorwerpen en bij bloedende verwondingen moet de hond direct naar de dierenarts.
Dikke of vermolmde stukken hout zijn niet zo gevaarlijk als dunnere, buigzame takken. Beter is het om de hond helemaal niet met takken te laten spelen. Een bal voldoet ook! Het is goed om bij de hond te oefenen om aan en in zijn bek te mogen komen op momenten dat er niets aan de hand is. Iedere keer belonen als de hond het zonder protest heeft toegestaan helpt.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^