Dog Appealing Pheromone ( D A.P.)

honden encyclopedie > Dog Appealing Pheromone ( D A.P.)

door honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

Dog Appealing Pheromone ( D A.P.)

Wanneer mensen een pup in huis nemen stellen ze deze gerust en beschermen het, zodat er een band ontstaat tussen hond en baas. Het is echter noodzakelijk dat deze band na enige tijd weer losser wordt, anders ontstaat een te grote emotionele afhankelijkheid, die kan leiden tot overmatige binding. Hierdoor worden onrust- en angst gevoelens, die normaal zijn bij een pup, sterker ipv zwakker. Hevig ongerust en bang zal de hond altijd en overal op zoek zijn naar zijn baas. Dit bezeten zoeken resulteert al gauw in vernielen, blaffen en onzindelijkheid.

Gelukkig kunt u een hoop zelf doen om verlatingsangst bij uw hond te verminderen, en om dit te ondersteunen is er de D.A.P (Dog Appealing Pheromone) verdamper of verstuiver.

Wat is Dog Appealing Pheromone (D.A.P) ?

Feromoon is een stof die door zogende teven worden uitgescheiden, 3 tot 5 dagen nadat de jongen zijn geboren. Feromoon is een gerustellende stof, die wordt geproduceerd door de talgklieren bij het melkpakket. Als de pup zijn omgeving gaat ontdekken, komt het nieuwe dingen tegen die emoties en angsten bij hem kunnen opwekken. De pup reageert hierop door weer contact met zijn moeder te zoeken. Het feromoon zorgt voor geruststelling en stabilisering van zijn gemoedstoestand. Gedurende zijn gehele volwassen leven blijft de hond dit geruststellende effect opzoeken. D.A.P. is een analoog van het natuurlijke honden feromoon en heeft dezelfde werking. Door de gerustellende werking voelt uw hond zich beter op zijn gemak.

Werking van D.A.P.

De D.A.P. -verdamper werkt in de vorm van een electrische verdamper. De verdamper wordt in het stopcontact in de ruimte geplaatst waar de hond het meest verblijft. 1 Flacon is voldoende voor een 30-daagse behandeling van zo'n 50-70 m2. D.A.P. is opmerkelijk effectief. Na 1 maand stopt 72-85% van de honden met blaffen en vernielen wanneer ze alleen worden gelaten. De positieve effecten zijn al snel zichtbaar, meestal in de eerste week van de behandeling. Voor het beste resultaat wordt aanbevolen de D.A.P. -verdamper minstens 2 maanden te gebruiken, tezamen met gehoorzaamheidstraining.

Verder werkt de D.A.P. tegen alle vormen van stress bij de hond. Dus ook wanneer een pup of volwassen hond nieuw in huis komt, bij verblijf in een pension, in een asiel, of bij opname in een dierenkliniek.

De D.A.P. is veilig voor uw hond. Uit voorzorg wordt het mensen met CARA-aandoeningen afgeraden de D.A.P.  -verdamper te gebruiken.

Wat kunt u zelf doen:

* Verander de vertreksignalen. Trek bv een half uur van te voren reeds jas en/of schoenen aan. Ondertussen de hond volkomen negeren.
* Vertrek op normale wijze zonder tegen de hond te praten. Blijf neutraal.
* Bij thuiskomst de hond negeren, totdat hij is gekalmeerd.
* De hond naar zijn mand bevelen of naar een plaats waar hij de eigenaar niet kan zien.
* Verhinder dat de hond zich overdreven hecht aan 1 persoon. Liefkozen en uitlaten door alle gezinsleden.
* Maak van uw hond een zelfstandig dier.
* Straf uw hond niet wanneer hij uw huis overhoop heeft gehaald tijdens uw afwezigheid. Hij zal absoluut niet begrijpen waarom hij gestraft wordt.
* Vraag uw dierenarts om advies.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^