Raskeuze.

honden encyclopedie > Raskeuze.

door honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

Raskeuze.

Shih Tzu, Engelse Stafford, Newfoundlander, Teckel... Noem maar op. Er zijn tientallen hondenrassen, met stuk voor stuk geweldige eigenschappen. Toch is niet ieder ras geschikt voor iedereen.

Let wel: een hond kan altijd afwijken van de rasstandaard!

Waarom is raskeuze zo belangrijk?

Een bepaald hondenras kan een fantastisch uiterlijk hebben.  Iedereen gaat in eerste instantie op het uiterlijk af. Maar het is ook zeer belangrijk om te kijken of het ras wel bij u past. Onderschat de raskeuze niet. Een hond heeft u niet om aan te schaffen, en een jaar later weer weg te doen omdat het toch niet helemaal is wat u zoekt. Een hond is een vriend voor het leven, jullie bouwen een band op.
Het is erg belangrijk dat een bepaald ras bij u past. Zo is het vaak makkelijker om met elkaar overweg te kunnen, en een band op te bouwen.

Waar moet u op letten bij de raskeuze?

Natuurlijk kijkt u eerst of u wel in staat bent om voor een hond te zorgen. Zorg voor oppas als u lang weg bent, maak tijd vrij voor hem, ga samen trainen, of mogelijk op een sport die u met uw hond kunt beoefenen (flyball, agility...). Natuurlijk kan het zijn dat u graag een hond zou willen hebben met lang haar, omdat u dat altijd al mooi heeft gevonden. Het kan zijn dat u een hond onder de 10 kg wilt, dan kunt u zich daarin gaan verdiepen. Maar wat vooral heel belangrijk is: ligt het karakter u? Karakter is waar het uiteindelijk op aankomt! Kijk eens naar uzelf, naar uw eigenschappen en karakter. Een hond met hetzelfde karakter kan natuurlijk ook botsen. Kijk ook naar uw hobby. Is dat hardlopen? Ga u eens inlezen in een ras dat een goed uithoudingsvermogen heeft, en graag rent. Dan kunt u samen met uw hond trainen, en uw hobby gaan uitvoeren. Dit maal niet alleen, maar met een hond bij u.
Als u twijfelt, zoek dan nog even verder!

Aanschaf, en wat eraan vooraf gaat

Heeft u uiteindelijk een ras gevonden waarvan u zeker bent dat het bij u past? Ga dan eens kijken op een forum, en leer mensen kennen met dit ras. Met hen kunt u dan eens praten, zodat u ervaringen kunt lezen. Wellicht kunt u een keer afspreken, en misschien het toekomstige ras van uw hond ontmoeten!
Als u een fokker zoekt van dit ras, vraag rond op fora, en kijk zeker bij een rasvereniging!
Onthoud: een rashond kost nu eenmaal een behoorlijk bedrag. Ga niet op zoek naar een zo goedkoop mogelijke hond, spaar nog even verder!

Uiteindelijk is alles het waard!

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^