oog verwondingen

honden encyclopedie > oog verwondingen

door honden page profiel neophyteneophyte

oog verwondingen

Oog
Verwondingen aan het oog moet je zeer serieus nemen - ook wanneer er aan de oogbol zelf niets mankeert. Scheurtjes aan de oogleden moeten direct op vakkundige wijze genaaid worden, zodat er geen littekens ontstaan die het sluiten van de ogen bemoeilijken.
Honden lopen dit soort verwondingen op wanneer ze vaak door de dichte, soms stekelige onderbegroeiing in het bos lopen. Ook kunnen honden bij een verkeersongeluk dit soort verwondingen oplopen. Bloedende verwondingen in de buurt van het oog zijn makkelijk te herkennen, net zoals een verwonding op de oogbol. Verwonding door vreemde voorwerpen maakt dat de hond met z'n ogen gaat knipperen, lichtschuw wordt, in de ogen gaat wrijven, tranende ogen krijgt.
Dit soort verwondingen kunt u het beste met een vochtige doek bedekken. Daarna gaat u zo snel mogelijk met de hond naar de dierenarts. Is er aan de buitenkant niets te zien, en laat de hond zich goed in de ogen kijken, kunt u voorzichtig kijken naar vreemde voorwerpen in het oog. Als die er zijn kunt u proberen ze er voorzichtig uit te wassen. U giet het water voorzichtig van boven af op het opengehouden oog. Wanneer er geen verbetering optreedt, of een vreemd voorwerp in het oog vast blijft zitten, dan moet u met de hond naar de dierenarts. Probeer geen druk op het oog uit te oefenen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^