sterilisatie castratie van de teef.

honden encyclopedie > sterilisatie castratie van de teef.

door honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

sterilisatie castratie van de teef.

Tijdstip van sterilisatie
Jarenlang is het advies geweest jonge honden te steriliseren op 6 maanden leeftijd, dat wilde zeggen vòòr de eerste loopsheid. In 2009 is dat advies gewijzigd naar aanleiding van onderzoeken van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Uit deze onderzoeken is gebleken dat de eerste loopsheid positieve invloed kan hebben op de ontwikkeling van de urinewegen. Bij sterilisatie op 6 maanden leeftijd wordt de kans op incontinentie-problemen en urinewegklachten op latere leeftijd groter, met name bij de grotere hondenrassen. Daar staat tegenover dat het beschermend effect tegen melkkliergezwellen eveneens groter is als de operatie op jongere leeftijd wordt uitgevoerd. De teef moet dus eigenlijk niet te vroeg en ook niet te laat worden gesteriliseerd.
Het advies over het tijdstip van sterilisatie is dan ook: na de eerste loopsheid, maar niet later dan voor de vierde loopsheid. Als de hond loops is geweest, is het advies 2-3 maanden te wachten voor de operatie.de bron zal ik vermelden,  Sterkliniek dierenartsen.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^