Een gezonde vacht, is een mooie vacht

honden encyclopedie > Een gezonde vacht, is een mooie vacht

door honden page profiel Laura&RoxyLaura&Roxy

Een gezonde vacht, is een mooie vacht

Een mooie vacht.
Je wilt natuurlijk dat je hond een mooie vacht heeft, maar soms moet je daar wel eens wat voor doen!
Borstel of kam?
Sommige mensen hebben een borstel andere gebruiken een kam, het beste is natuurlijk om het alle twee te hebben. Een borstel is meer op de vacht globaal te kammen en een kam is voor de fijne klitjes er uit te kammen. Je hebt ook een handborstel en een borstel met zachte haren. Borstels met pinnetjes met bolletjes daarop zijn echter niet zo handig, daar in plaats voor kan je beter de kam gebruiken, die is net zo handig! Toch?
 Bodyspray
Ruikt de vacht van je hond een beetje? Geen probleem!, spray met wat bodyspray die zo lekker ruikt dat je hem zelf haast op zou willen doen.
Langharig
Langharige honden moet je vrijwel elke dag kammen en borstelen anders komen er klitten IN die je er nooit meer UIT krijgt. Als je een langharig ras hebt maar de haren toch kort wilt houden dan breng je hem zo af en toe even lekker naar de Trimsalon!
Kortharig
Kortharige honden moet je natuurlijk niet zo vaak kammen als een langharige hond, maar ook voor dit soort haar is een verzorgde vacht belangrijk. Borstelen of kammen is dan ook vooral handig om de losse haren uit de vacht te krijgen. Kortharig honden hoeven niet naar de Trimsalon, tenzij ze natuurlijk een grondige wasbeurt nodig hebben.
Dus onthoud altijd:
Een gezonde vacht, is een mooie vacht! ;-)
Veel sucses! ;-)
P.S. Het is ook belangrijk om je hond gelijk te laten wennen aan het kammen dan gaat hij/zij het ook prettiger vinden en is die makkelijker handelbaar.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^