De wijsheid van honden.

honden encyclopedie > De wijsheid van honden.

door honden page profiel --

De wijsheid van honden.


Brian Hare ontdekte dat het intelligentieniveau van de hond dichter bij dat van de mens ligt dan gedacht. In de 43.000 jaar dat honden als huisdier worden gehouden, zijn ze slimmer en vriendelijker geworden. Ze werken goed samen en communiceren, waardoor ze net zo goed zijn in problemen oplossen als mensen.

In De wijsheid van honden nemen Brian Hare en Vanessa Woods de lezer mee op de reis die zij maken voor hun wetenschappelijk onderzoek, van Georgi├ź naar Rusland, naar Congo en weer terug naar de VS. Daar bestuderen zij meer dan 2000 honden: van hun eigen hond Oreo tot de meest modieuze hondenrassen van de wereld. Zij vertellen hun verhaal vol wetenschappelijke feiten met aanstekelijk enthousiasme.

Dat de auteurs van dit boek over honden en hun intelligentie, gedrag en leervermogen echte wetenschappers zijn, is te merken aan de zestig pagina's noten met verwijzingen naar literatuur en onderzoek. De neerslag van dat wetenschappelijk onderzoek, de rest van het boek, leest als een spannend verhaal. Naast een portie theorie worden veel tests die gebruikt zijn als bewijs, uitgelegd en soms geïllustreerd. Dit zal hondeneigenaren uitnodigen om de tests uit te proberen met hun eigen hond. Een boeiend relaas over het meest geliefde huisdier van de mens. Wie nieuwsgierig is naar hoe het komt dat een hond eenvoudige problemen oplost, een band met de mens opbouwt, slimmigheid aanleert en zelfs hulp leert inroepen, zal in dit boek een antwoord vinden. Voorzien van een uitgebreid register. Met een katern kleurenfoto's.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^