Wat kost een hond

honden encyclopedie > Wat kost een hond

Foto's van bezoekers

Wat kost een hond

Wat kost een hond

  Wat kost een hond

Iedereen weet dat het houden van een hond geld kost. We betalen het grif en zonder er bij na te denken, want we hebben immers alles voor onze geliefde kameraad over. Maar heeft u er wel eens bij stil gestaan hoe het hebben van een hond nu werkelijk uw portemonnee kan plunderen? Toch leek het ons leuk nu eens te proberen precies in kaart te brengen wat een hond in zijn totaal kan kosten. Wat komt er aan kosten allemaal bij kijken als je besluit een hond te gaan kopen?
We gaan er even van uit dat u een rashond wilt. Voor een rashond kunt u zich laten inschrijven bij de rasvereniging van de hond die u uitgekozen heeft. Hier zijn kosten aan verbonden die - variërend per ras - rond de €15, - zullen liggen.
Wat veel mensen vergeten, maar wat eigenlijk onontbeerlijk is, is goede literatuur over honden in het algemeen en uw uitverkoren ras in het bijzonder. Om u in te lezen in het karakter van uw hond, de methodes waarop hij leert en hoe hij zich zal ontwikkelen, bent u al gauw rond de € 50,- aan goede boeken kwijt. Een investering die zijn geld later overigens dubbel en dwars zal terugverdienen!
Dan krijg je de telefoon kosten. Nu zult u zeggen dat zijn toch de kosten niet.
Maar je ben toch wel enkele telefoontjes verder, meestal buiten de regio, voor je de pup kunt gaan halen bij de fokker.
Dan krijgt u uw reiskosten, ook hier kan het zijn dat u heel wat kilometers moet rijden.Ten eerste om naar de pups te gaan kijken, dan nog een keer om uw pup uit te kiezen. En meestal dan nog een keer om hem te gaan halen.De aankoop van de pup verschilt van ras tot ras. Je hebt pups van € 250,- tot pups van € 1000,-en meer Dit kan de keuze bepalen, maar laat het niet de hoofdreden zijn!
Voordat u de pup gaat halen, zorgt u natuurlijk dat alles klaar staat. Een kunststof mand kost € 35,- (alle anderen bijt hij in het begin kapot!).                         Een hondenstandaard met voerbakken € 25,- Hondenriem € 15,- Wat speeltjes, dat varieert van een tennisbal tot een trekring € 5,- Wat hondenkoekjes en kluifjes € 5,- En dan natuurlijk het hondenvoer. Het beste kunt u aan de fokker vragen welk voer de pup al gewend is.
Er is een groot assortiment, de kosten variëren van € 10,- tot € 20,- per 5 kg zakken.
Deze kosten blijven uiteraard iedere maand terug komen.
Er zijn veel fokkers, die aanraden om een bench, of ook wel kamerkennel genoemd, te kopen. Zo`n bench kan tot € 70,- kosten, afhankelijk van de maat. Dat is best duur, maar ik moet zeggen dat hij zijn geld op brengt. Veel honden zien hem als hun plek waar ze zich terug kunnen trekken. Zorg wel dat de pup het niet als straf gaat zien, als hij er in moet. Geef hem altijd een beloning mee. Zo vindt hij het minder erg als hij opgesloten wordt.
En als u thuis bent laat u het deurtje gewoon open staan. Maar dat even terzijde.
Als u alle kosten dan op telt, komt u toch gauw aan € 430,- tot € 1190,- Dit naar gelang het ras dat u kiest. Vergeten we ook niet de hondenschool. Dan hebben we het nog niet over de dierenarts, want ook dat komt er nog bij, inenten + ontwormen enz..enz..Wanneer ze dan volwassen zijn kunnen de kosten nog meer oplopen, zoals:

Sterilisatie of castratie …… medicijnen….opvang tijdens verlof.....verzekering noem maar op.
 Sommige rassen moeten gemiddeld zo’n vier keer per jaar langs de trimsalon gaan voor een knipbeurt.
 
Dus denk zeker goed na voor u de belangrijke beslissing neemt want:EEN HOND IS VOOR HET LEVEN EN NIET VOOR EVENTJES.!!!!

PS: al de vernoemde prijzen zijn een + / - prijs, afhankelijk van winkel tot winkel.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^