hondenpuberteit

honden encyclopedie > hondenpuberteit

door honden page profiel anja baasje van rambo  simba †anja baasje van rambo simba †

hondenpuberteit

De leeftijdsfase van de puberteit is in de ontwikkeling van de hond een belangrijke periode.
Gemiddeld zou je kunnen zeggen dat het hoogtepunt van de puberteit bij zo’n 8 maanden ligt.Onder invloed van de lichamelijke veranderingen verandert ook het gedrag van uw hond. Puberende honden worden opeens Oost-Indisch doof voor uw geroep, zijn continu bezig hun grenzen op te zoeken, en lijken alles wat ze geleerd hebben vergeten te zijn. Genoeg om u als eigenaar de moed in de schoenen te doen zakken. Belangrijk in deze fase is dat u op kalme en consequente wijze uw leiderschap blijft uitstralen. Niet hij, maar u neemt in alles het initiatief, en u gaat niet in op bedelen om aandacht, spel, eten of uitlaten. U bepaalt wat en wanneer iets gebeurt
 een van stilstand. Soms lijkt het alsof uw hond alles wat u hem tot nu toe had geleerd, niet meer weet of kan. In de puberteit dient het geleerde echter herhaald en bevestigd te worden, om echt definitief vorm te krijgen. Voorkom dat u in deze periode qua training te hoge eisen aan uw hond stelt. Laat u echter ook niet te veel verleiden door zijn zogenaamde vergeetachtigheid.

Na de pubertijd lijkt uw hond ineens weer de oude. De gehoorzaamheid die hij voor de pubertijd had, is weer terug. Hij was het dus niet verleerd! Wanneer u er echter in de pubertijd de brui aan geeft en denkt dat uw hond niet meer de leuke en gehoorzame hond van voor de pubertijd zal worden, dan zal dit door het ontbreken van herhaling van de oefeningen vaak ook het geval zijn. Houdt dus altijd vol tijdens de pubertijd!

Dit is het moment waarop sommige honden die graag hoger in de rangorde zouden willen staan, actie gaan ondernemen. Zo kan de hond zich bijvoorbeeld meer vrijheden gaan veroorloven en commando’s die hij eerst goed opvolgde, worden nu opeens genegeerd. Het is belangrijk om consequent en duidelijk te blijven en niet toe te staan dat de hond uw grenzen steeds verder oprekt.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^