Waarom kopen bij een malafide fokker?

honden encyclopedie > Waarom kopen bij een malafide fokker?

door honden page profiel Rita vRita v

Waarom kopen bij een malafide fokker?

DAg Allemaal.
Ik ga ervanuit dat op deze mooie site hondenliefhebbers staan ingeschreven.
Het verwonderd mij al jaren dat malafide fokbedrijven kunnen blijven bestaan in Nederland en de omliggende landen. Deels komt dit door de te slappe houding van onze regering. Behalve de Partij van de dieren natuurlijk.
Maar vooral van de bevolking die maar puppy's blijven kopen bij bedrijven die niet ok zijn. Marktplaats zou bijvoorbeeld beter moeten selecteren wie er mag adverteren bij hun. Het is niet de taak van marktplaats om slechte fokkers op te sporen, maar ze krijgen toch een slechte naam omdat ze eraan 'meewerken'. Er kleeft toch iets aan als je een pup koopt via marktplaats.
Er zitten zoveel leuke honden in het asiel, er worden zoveel leuke oudere honden gewoon afgedankt omdat ze niet meer mooi zijn en wellicht medische verzorging nodig hebben.
Ik heb een golden retriever gekregen omdat hij vals zou zijn. De hond heeft nooit gebeten, nooit gegromt tegen mijn kinderen die nog klein waren en is uiteindelijk 14 jaar geworden. Een kanjer. Daarna een maltheser leeuwtje uit een nestje van de buren, dus ok wist ik. Is 16 jaar geworden en was mijn allerbeste maatje. Nu een herplaatsen, wederom gewoon gekregen 7 jaar oud, een klein Yorkshire terrier. Bij het nakijken van de papieren zag ik dat hij van een malafide fokker kwam. Hij heeft problemen, hebben ze bijna allemaal als ze daarvandaan komen. Zijn beide knieschijven zitten buiten de plaats waar ze moeten zitten. Hij maakt veel lawaai met ademen, maar lief, zo lief en zo blij dat hij bij ons is. Hij is bang van geluid en gerammel. We hebben hem beloofd dat hij altijd mag blijven,zolang hij leeft.
Dus lieve hondenliefhebbers, koop a.u.b. Nooit bij een malafide fokker, en ga eerst voor een oudere hond die liefde nodig heeft en waarschijnlijk al erg verdrietig is omdat zijn baasje hem weg doet als een gebruikt artikel. Ik word hier erg verdrietig van.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^