hondenstranden

honden encyclopedie > hondenstranden

door honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

hondenstranden

Bergen
Honden mogen van september t/m april los op het strand van Bergen aan Zee
Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur.
Start: Het strand van Bergen aan zee is per auto alleen via de Zeeweg te bereiken. In het gehele dorp geldt betaald parkeren in de periode van 1 mei t/m 1 oktober.
Bloemendaal aan Zee
Honden mogen het hele jaar los op een klein deel van het strand in Bloemendaal aan Zee (van de opgang bij strandpaviljoen Parnassia richting IJmuiden tot de bordjes 'verboden voor honden' bij strandpaal 59.500 aan het begin van het naaktstrand).
Castricum
Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 20 tot 9 uur.
Callantsoog
Den Helder
Sint Maartenzee
Petten
De Kop van Noord-Holland heeft een 30 kilometer lange kuststrook langs de badplaatsen Den Helder, Huisduinen, Julianadorp, Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten. Het strand is vanuit vrijwel al deze plaatsen snel bereikbaar. Alleen vanuit Sint Maartenszee moet men ca. 10 minuten te voet worden afleggen door de duinen om het strand te bereiken.
Honden mogen van oktober t/m april los op het strand van Callantsoog.
Van mei t/m september zijn honden tussen 07.00 en 19.00 uur alleen aangelijnd toegestaan. In die periode mogen ze 's avonds vanaf 20.00 uur wel los lopen op het strand.
Egmond
Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur
Schoorl
Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur.
Wijk aan Zee
Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 20 tot 9 uur
IJmuiden
Tussen 1 mei en 31 augustus zijn honden alleen in de duinen en bij het Binnenmeer toegestaan en op het strand voorbij kilometerpaal 57750 ten zuiden van strandpaviljoen Beach Inn.Het is vanaf 1 september mogelijk om van IJmuiden naar Bloemendaal aan Zee (strandopgang Parnassia) te wandelen.
Zandvoort
Van 15 april tot 1 oktober mogen tussen 09.00 uur en 19.00 uur op het hele strand geen honden komen. Tussen 19.00 uur en 09.00 uur mogen honden wel op het strand komen. Ze moeten dan wel zijn aangelijnd. Van 1 oktober tot 15 april mogen honden overal op het strand komen. Ze hoeven dan ook niet aangelijnd te zijn.
Zuid Holland
Den Haag
Het Zuiderstrand is een 9 kilometer lange kusstrook tussen Monster en de zuidkant van de haven van Scheveningen.
Honden mogen van 1 oktober tot 15 mei los op het Zuiderstrand.
In het gebied tussen het Markenseplein en Fuutlaan (strandpaviljoen De Kwartel) mogen honden het hele jaar los lopen.
Hoek van Holland
Hoek van Holland, ook wel 'Rotterdam aan Zee' genoemd, heeft een strand van ca 250 meter breed en 3,5 kilometer lang.
Honden mogen van 1 september tot 1 mei los op het strand van Hoek van Holland.
In de periode van 1 mei tot 1 september mogen honden na 19 uur los op het strand, tot 9 uur 's ochtends.
Noordwijk
Er is een deel van het strand het hele jaar toegankelijk voor honden. Vanaf strandopgang nr. 1, aan het eind van de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk, tot aan Katwijk is ongeveer 4 kilometer hondenstrand.
Op de boulevards geldt het hele jaar door een aanlijnplicht, maar er zijn twee uitzonderingen. Honden mogen loslopen op de Kon. Wilhelmina Boulevard (tussen de afgangen 10 en 11, tussen de afgangen 13 en 14 en tussen de afgangen 11 en 12 deze uitlaatstroken zijn ingericht als duin met daaromheen een pad) en de Kon. Astrid Boulevard (op de parkeerplaatsen tussen de afgangen 1 en 2 en tussen de afgangen 4 en 6.)
Katwijk
Van 1 april tot 1 oktober zijn loslopende honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur.
Scheveningen
Honden mogen van 1 oktober t/m 15 mei los op het strand van Scheveningen.
In twee gebieden (op het Noorderstrand en het Zuiderstrand) mag de hond het hele jaar los lopen, maar 15 mei - 1 oktober geldt er wel de verplichting poep op te ruimen.
Op het Noorderstrand mogen honden het hele jaar los tussen de laatste en een na laatste strandopgang vanaf het Zwarte Pad in Scheveningen.
Wassenaar
Honden mogen van 15 september tot 15 mei los op het strand van Wassenaar.
In de periode van 15 mei tot 15 september mogen honden na 19 uur los op het strand, tot 7 uur 's ochtends.
Tussen strandpaal 91 en 92 mogen de honden gedurende het hele jaar los lopen. Dit gedeelte is alleen te bereiken via een aangegeven wandelroute door het duingebied Berkheide. In Berkheide moeten honden wel aan de lijn.
Zeeland
Cadzand
Honden mogen van 1 september t/m 1 juni los op het strand van Cadzand.
Van 1 juni tot 1 september zijn loslopende honden alleen toegestaan van 19 tot 10 uur. Tussen 10-19 uur mogen honden wel aangelijnd op het strand komen.
Domburg
Honden mogen van 15 september t/m 14 mei los op het strand van Domburg.
Van 15 mei tot 15 september zijn loslopende honden alleen toegestaan van 19 tot 10 uur. Tussen 10-19 uur mogen honden wel aangelijnd op bepaalde delen van het strand komen. Op enkele stranden zijn honden helemaal verboden in de periode van 15 mei tot 15 september. Let goed op de borden bij de strandopgangen.
Oostkapelle
De stranden Hoogduin, Westhoven en Berkenbosch zijn vrij toegankelijk
Vrouwenpolder
Honden zijn van 1 mei tot 1 oktober op bepaalde delen toegestaan van 8.00 tot 18.00 u, mits aangelijnd. Deze gedeelten zijn altijd duidelijk aangegeven. In overige periodes en op overige tijden mogen honden altijd loslopen, maar wel onder toezicht.
Zoutelande
Honden mogen van 15 september t/m 14 mei los op het strand van Zoutelande.
Van 14 mei tot 15 september zijn loslopende honden alleen toegestaan van 19 tot 10 uur. Tussen 10-19 uur mogen honden wel aangelijnd op het strand komen.
Zoutelande
Schiermonnikoog
Honden mogen het hele jaar los lopen op het strand van Schiermonnikoog. Ook op veel andere delen van het eiland geldt geen aanlijngebod. Een aanlijngebod geldt alleen
binnen de bebouwde kom (aangegeven door de plaatsnaamborden van Schiermonnikoog);
in het Nationaal Park met uitzondering van het Noordzeestrand;
op Het Rif.
Het is echter op het hele eiland verboden dat honden achter andere dieren aangaan, deze opschrikken of schade aanrichten aan dieren of aan rust- of verblijfsplaatsen van dieren (zoals nesten of holen).
Terschelling
Op het strand  en in het bos op Terschelling mogen honden het hele jaar los lopen. Op de rest van het eiland, ook in het duingebied, moeten honden aan de lijn.
Het is echter op het hele eiland verboden dat honden achter andere dieren aangaan, deze opschrikken of schade aanrichten aan dieren of aan rust- of verblijfsplaatsen van dieren (zoals nesten of holen).
Verspreid over het eiland ligt ruim 200 kilometer aan overharde paden, die geschikt zijn als wandelpad. Daarvan is 30 kilometer speciaal ingericht als natuurwandelpad. Staatsbosbeheer heeft zeven paaltjeswandelingen uitgezet
Terschelling kent ook een lange afstandswandeling van 43 kilometer. De route staat beschreven in de gids Terschelling, een landschapsverkenning te voet van Kim van Dam en Freek Zwart.
Texel
Honden moeten op de bewaakte strandgedeelten van Texel worden aangelijnd van de laatste week van juni tot de eerste week van september. Verder mogen ze het hele jaar los naast de baas lopen op het strand.
Van 1 september tot 1 maart mogen honden in een aangegeven deel van de duinen los lopen
Vlieland
Honden mogen ze het hele jaar los lopen op het strand van Vlieland.
Op mooie dagen moet u vanzelfsprekend wel rekening houden met badgasten zonder honden. Laat uw hond vantevoren goed uit, neem poepzakjes mee en houdt uw hond onder appèl.
In het oostelijk deel van Vlieland (ook in het bos rond het dorp Vlieland) mogen honden ook los lopen. In het westelijk deel van het bos rond het dorp moeten honden aan de lijn. Dit wordt aangegeven met bordjes. Ook in het dorp zelf geldt een aanlijngebod.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^