De reu & de pil

honden encyclopedie > De reu & de pil

door honden page profiel ToshiToshi

De reu & de pil

  De mannelijke hond op ‘De pil’ zettenIn plaats van de reu te steriliseren (= het onderbinden van de beide zaadleiders) of te castreren (= het verwijderen van de beide teelballen), is er nu een nieuw medicijn op de markt om de reu tijdelijk onvruchtbaar te maken.
Het is een oplosbaar implantaat met de werkzame stof desloreline. Het Gonadotrofine Releasing Hormoon (GnRH) agonist desloreline vermindert tijdelijk het seksueel gedrag van de reu en de zaadcelproductie.
De werking begint in het algemeen na 4 tot 6 weken na implantatie en houdt minimaal 6 maanden aan. Bij de meeste kleinere honden (<10 kg lichaamsgewicht) kan de werking wel meer dan 12 maanden aanhouden. Tijdens de werking neemt de omvang van de teelballen met ongeveer 30% af. Een toename in de omvang van de teelballen wijst erop dat het implantaat uitgewerkt raakt. Na uitwerking van het implantaat zullen de teelballen geleidelijk weer hun oorspronkelijke omvang bereiken.
Het implantaat wordt op dezelfde wijze geplaatst (onder de huid tussen de schouderbladen) als een identificatiechip, maar het implantaat lost vanzelf op en een identificatiechip niet.
Een reu onvruchtbaar maken door deze te castreren levert ook nog enkele andere voor- en nadelen op, die niet optreden indien de reu gesteriliseerd wordt of een implantaat met desloreline krijgt ingespoten.

 

Schrijf een artikel

Honden Encyclopedie: de encyclopedie over honden

Momenteel staan er 0 artikelen in de honden encyclopedie !
Om een artikel te kunnen schrijven moet je eerst eventjes inloggen !


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^